JONNY LANG med nytt album och omfattande Europaturné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jonny Lang har glädjen att avisera sitt nya alum Signs som släpps 25 augusti på Provogue Records/Mascot Label Group. Albumet blir hans sjätte i ordningen.

Plattan öppnar med den juke joints pumpande Make It Move som är Langs funderingar om att aktivt ta ställning och välja sin väg i livet. “Det har funnits stunder i mitt liv då jag bara väntat på att saker ska ordna sig av sig själva när jag istället själv skulle tagit tag i saken,” säger Jonny Lang. “Att ta tag i saker har är inte min styrka och låten är väl en pepp till mig själv.”

Make It Move går att ladda ned från hans hemsida.

Alla som en gång föll för Langs gitarrspel kommer att älska tonen och det grymma solona på Signs och den som uppskattat honom för hans begåvning som låtskrivare möter här lika stora delar ärlighet och passion. Trots att det var länge sedan han var en bluespuritan har han alltid behållit genren som grund i hans musikutövande. Signs bevisar än en gång att Lang är en hängiven bluesartist och gitarrist med ett modernt uttryck som gör honom unik.

Det är en smula märkligt att inse att den endast 36 år gamla Lang har varit framgångsrik musiker i mer än tjugo år. Men enklare att förstå då man vet att than gav ut sin platinasäljande debutplatta som femtonåring. En ålder då de flesta börjar att utöva musik. Lie To Me visade upp en talang som stack ut från de många bluesartister som kom fram under slutet av 90-talet. Han var verkligen inte en av dom som staplade bluesklichéer på varandra utan hade redan då utvecklat en högst personlig stil. En annan säregenhet var hans röst som kan liknas vid en ösigt, fullt gapande soulsångare. Livserfarenheten saknades förstås men har kunnat läggas till sedan dess med fem fullängdare i ryggen.

Vad som en gång började som en bluesig ljudbild som elektrifierades av pionjärer som Albert Collins, B.B. King och Buddy Guy utvecklades på dessa fem plattor till en modern variant av r&b som kanske ligger närmare Stevie Wonder och modern gospel. Som en röd tråd går Langs bluesiga gitarrspel.

Signs är inte bara en tillbakagång till hans mer gitarrbaserade plattor utan mer en utveckling till en mera direkt stil. Han utvecklas vidare för att fånga essensen av den ursprungliga bluesen där gitarren stod i fokus. “Många av mina tidiga influenser, som Robert Johnson och Howlin’ Wolf har börjat höras i min musik,” berättar Lang. Jag uppskattar dess råhet, styrka och nerv. Jag ville att det skulle höras också på mina låtar. Men samtidigt lät jag mina låtar bli som de blev utan att försöka stöpa dem i någon bluesform.”

Plattan innehåller element av funk, rock och blues och hålls samman av Langs disktinkta gitarrspel och utrycksfulla sång i låtar om att kämpa för sin sak och tro på sig själv. “Många av låtarna är självbiografiska men kanske inte alltid ordagrant,” förklarar han. “Huvudsaken är att lyssnaren kan relater till mina erfarenheter och har jag inte dem så får jag använda fantasin.”

Signs är producerad av Lang själv, Drew Ramsey och Shannon Sanders med stor hjälp av Josh Kelly på Bring Me Back Home. Lang berättar: “Han och jag spelade in sex eller sju låtar och hade hur kul som helst. Vad vi ska göra med de övriga låtarna har jag ingen aning om men just den låten ville jag ha med här.”

Sedan han släppte sitt debutalbum har Grammy-vinnaren Jonny Lang skaffat sig ett rykte som en av sin generations vassaste liveartister och gitarrist. Det har gett honom möjligheten att spela förband till några av våra mest respekterade artister och han har delat scen med bland andra The Rolling Stones, B.B. King, Aerosmith och Buddy Guy som han fortfarande turnerar med.

EUROPATURNÉ 2017:
21-10-17 Tivoli (Ramblin’ Roots Festival) Utrecht, Nederländerna
22-10-17 Hedon Zwolle, Nederländerna
23-10-17 Gloria Köln, Tyskland
25-10-17 Columbia Club Berlin, Tyskland
27-10-17 Mojo Hamburg, Tyskland
29-10-17 Amager Bio Köpenhamn, Danmark
30-10-17 Rockafeller Oslo, Norge
31-10-17 Nalen Stockholm, Sverige
04-11-17 SBE (London Folk and Roots Fest) London, Storbritannien
05-11-17 Hep Depot (Leuven Blues Festival) Leuven, Belgien
07-11-17 La Travene (Blues de Travene) Cleon, Frankrike
09-11-17 Espace Julien Marseille, Frankrike
10-11-17 Espace Malraux Six-Fours-les-Plages, Frankrike
11-11-17 La Cigale Paris, Frankrike
13-11-17 Lucerna Prag, Tjeckien
14-11-17 Porgy and Bess Wien, Österrike
16-11-17 House of Culture (Blues Alive Fest) Sumperk, Tjeckien
YTTERLIGARE DATUM TILLKOMMER SENARE

Låtlista
01. Make It Move
02. Snakes
03. Last Man Standing
04. Signs
05. What You’re Made Of
06. Bitter End
07. Stronger Together
08. Into The Light
09. Bring Me Back Home
10. Wisdom
11. Singing Songs

Releasedatum 25 augusti 2017

Jonny Lang Online
http://www.jonnylang.com/
http://www.facebook.com/JonnyLang/
http://twitter.com/JonnyLangBand
http://www.instagram.com/jonnylangband/

© Mascot Label Group

print

Våra samarbetspartners