FREDRICK BACKMAN – Ny bok “Och varje morgon blir vägen hem längre och längre”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I boken Och varje morgon blir vägen hem längre och längre tecknar Fredrik Backman ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast. Detta är en liten bok med ett stort budskap som kommer att stanna länge hos läsaren.

Boken inleds med att farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård. Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.

Farfar inser att den värld han känner håller på att förändras. Därför vill han stanna här på bänken med Noah, där doften av hyacinter fortsätter vara så stark. Men minnena blir allt svårare att fånga och farfar och Noah är nu tvungna att lära sig att göra det svåraste av allt: ta farväl.

​Här kan du läsa mer och även lyssna på förordet till Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, inläst av Fredrik Backman själv.

Fredrik Backmans debutroman, En man som heter Ove, har hittills sålt runt en miljon exemplar i Sverige, har legat i topp på New York Times bästsäljarlista och ligger kvar på listan för 71:a veckan i sträck. Den svenska filmatiseringen, regisserad av Hannes Holm med Rolf Lassgård i huvudrollen, är den tredje mest sedda filmen i svensk biofilmshistoria och nominerades till en Oscar både för bästa utländska film och för bästa make up. År 2016 tog Fredrik Backman ett nytt steg i sitt författarskap med romanen Björnstad som hyllas av både kritiker och läsare. I augusti 2017 kommer uppföljaren – Vi mot er.

Utgivningsdag: 15 maj

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners