ANDY PFEILER släpper ny singel 19 maj

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Space Xpress: ett politiskt uttalande inslaget i ett funkigt paket med en distinkt live-i-studion-känsla. En knarrig syntbasslinga, gitarr och trummor, atmosfäriska samplingar och Pfeilers 10-åriga dotter Astrid på kör.

– Jag bestämde mig för att vara lite mer dogmatisk när jag spelade in det här nya albumet. På mina tidigare plattor har det varit många musiker involverade. Blås, keyboards, gitarrer, sång, körer. Den här gången är det jag och två musiker. Jag ville se vad jag kunde åstadkomma med en funk power-trio. Just singeln, Space Xpress, är undantaget. Där är min dotter Astrid den fjärde musikern, hon körar med mig. Jag har inte heller lagt till så många ljud i efterprocessen. Gitarr, bas och trummor spelades in live i studion i en tagning och sång och lite elektronik är tillagt efteråt.

– Texten speglar mina funderingar om hur vi behandlar vår planet och varandra. Föroreningar, klimatförändringar, främlingsfientlighet och de ständigt pågående krigen i världen. Tankar som ibland kan vara överväldigande, och i låten leker jag med tanken på att lämna jorden för att göra en nystart någonstans i rymden, säger Andy Pfeiler.

Andy hörs just nu på Kaahs nya ep JUNGL (släpptes 12 april), både som producent och musiker. Andy och Kaah har jobbat tillsammans i flera år, både live och i studio.

Andy har också nyligen avslutat inaspelningarna av Nils Landgren Funk Unit kommande album. som släpps i slutet av juni 2017. Här hörs han både som gitarrist och sångare, och också som kompositör. En omfattande turné följer hela 2017.

Andy Pfeilers eget album Brain Boogie släpps den 15 september 2017.

© Big Is Promotion

print

Våra samarbetspartners