APOCALYPSE ORCHESTRA släpper debutplattan “The End is Nigh”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med ena foten i medeltiden och den andra i doom-doftande metal spinner Apocalypse Orchestra en mörk väv av musik. Nu på fredag släpper de debutplattan “The End is Nigh”

Folkmetal.nl 9,5/10
“… Den här plattan kommer hugga tag i dig och svälja dig hel. … Man blir mer och mer ett med rytmen i plattan för varje låt som går. Jag skulle absolut rekommendera det här tankeväckande albumet. … Ett fantastiskt debutalbum.”

Sweden Rock Magazine 7/10
“Bandet verkar ha lyckats hitta det sound de är ute efter. Utförandet är mycket bra och produktionen är imponerande.”

Hellfire Magazine
“Ett väldigt imponerande debut-album som tar ut det här bandet på marknaden. Jag tror att vi kan se fram emot en hel del spektakulära live-framträdanden från dem på kommande festivaler.”

Apocalypse Orchestra Släpper Debutplattan
“The End is Nigh”

Med ena foten i medeltiden och den andra i doom-doftande metal spinner Apocalypse Orchestra en mörk väv av musik. Vevlirans och säckpipans toner slingrar sig runt elgitarrens blytunga riff och ett tidlöst äktenskap förseglas mellan musik som åtskiljs av över 800 år. Fredagen den 12 maj släpper Apocalypse Orchestra sitt debut-album “The End Is Nigh” via Despotz Records.

“Allt från pestsjuka kroppar till kampen mellan det heliga och det hedniska, har vi ingjutit denna skiva med. Mörker och förtvivlan, smärta och lidande, krig och digerdöd. Men även framåtskridande och förnyelse, vetenskap och skönhet, konst och hopp. En alkemisk mixtur bestående av lika delar granit och fjäderdun. Slutet må vara nära men detta är bara början…”// Apocalypse Orchestra

Albumet innehåller egna kompositioner och texter som har starka medeltida influenser och även historiska melodier från så långt tillbaka som 1100-talet. På skivan hörs vevlira, säckpipa, cittern, luta, mandora och många andra traditionella instrument sätter stämningen redan från start.

Det moderna soundet drabbar samman med det gamla och skapar en unik förening. Lyriken avhandlar ämnen från den lilla människans strävan under medeltiden, vidare till konst, vetenskap, litteratur ända till utomvärldsliga skärskådanden kring varandet.

Mer Om Apocalypse Orchestra
Bandet bildades av långtida vännerna och musikaliska kollaboratörerna Mikael och Erik. Med inspiration av sin kärlek till folkmusik och långsam hårdrock bestämde de sig att kombinera de två. Bandet blev sedemera komplett med Jonas, Rikard och Andreas.

Apocalypse Orchestra har som fulltaligt band sedan uppträtt många gånger och de har både setts på klubbar likväl som festivalscenen, och dessutom spelat live tillsammans med Gävle Symfoniorkester. Bandet har blivit uppmärksammat för deras teatraliska framträdanden som ibland innehåller skådespelare, statister, eldshower och bakgrundprojektioner med animationer som kompletterar musiken.

Debutalbumet “The End Is Nigh” spelades in under den senare halvan av 2016, trummorna i Studio Overlook av William Blackmon (som producerat bl.a. Gadget, Beardfish och Isole) medan övriga instrument spelades in av bandet i Studio Bordun. En stor kör spelades även in i den anrika Sjömanskyrkan i Gävle. Mixningen sköttes av Per Nilsson (Scar Symmetry/Kaipa) i Studio Kabyss och mastringen av Fredrik Groth i Studio Flåklypa.

Apocalypse Orchestra är:
Erik Larsson – Sång, gitarr, mandolin, cittra, rauschpfeife
Mikael Lindström – Hurdy gurdy, säckpipa, rauschpfeife, kör
Andreas Skoglund – Trummor, slagverk, kör
Jonas Lindh – Gitarr, kör
Rikard Jansson – Bas, kör

© Despotz Records AB

print

Våra samarbetspartners