ADAM ALSING – Ny bok “Myt eller inte myt”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Debuterar som författare

Adam Alsing, känd från TV-program som Jeopardy, Måndagsklubben, Tur i kärlek och nu senast Arga snickaren, samt en välkänd radioröst från framförallt Rix Morronzoo, är svårslagen när det gäller allmänbildning. Journalistpappan Rolf Alsing hänvisade alltid sin vetgirige son till uppslagsverken hemma, och mycket fastnade uppenbarligen. I radio har han retat både lyssnare och medpratare med sin besserwisseraktiga vinnarskalle.

I boken Myt eller inte myt finns de bästa påståendena ur Adam Alsings klassiska radiofrågesport Myt eller inte myt samlade, så att du kan häpna, fnissa och kanske lära dig ett och annat på kuppen … T.ex. det här med Zlatans tatueringar – har han verkligen en med texten “Radix lecti” på högerarmen? (Och vad betyder det?) Mansförkylningar, finns det? Vilken är Stockholms längsta gata egentligen? IQ fiskmås, relevant beskrivning av en dumbom – eller inte?

De geniala illustrationerna står Lotta Sjöberg – känd bl.a. för Facebook-gruppen Family Living, the true story – för.

© Bokförlaget Semic

print

Våra samarbetspartners