THERESE ELGQUIST m.fl: Lagom till värmen och vårens helger – här kommer Bonnier Faktas nyheter i maj/juni

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sommarmat på stora fat och The new green salad. Vildvuxet av Lisen Sundgren och Tårtor med Linus Larsson. I samband med att våren når sin kulm och somriga dagar närmar sig ger Bonnier Fakta ut flera böcker fulla med vägledning för den som vill göra det mesta av ledighet och festligheter. Dessutom släpper vi boken Kulör! av Lotta Kühlhorn för alla som vill få in mer färg i sitt liv.

The new green salad av Therese Elgquist
Utgivningsdag 2 maj
Här är boken som introducerar den nya salladen – en hel måltid gjord på gröna hälsosamma råvaror. Lyxiga, rejäla sallader som alla enkelt kan laga och som mättar alla sinnen. Här finns både varma och kalla sallader, gröna tillbehör, krämiga dressingar och fröknäcken – alla med häftiga smaker, konsistenser och texturer. Ett enkelt sätt att få in mer grön, ren och hälsosam mat såväl i vardagen som till helgen. Recpeten är fria från raffinerat socker och i många fall även glutenfria och veganska.

Sommarmat på stora fat av Cecilia Lundin och Karlström
Utgivningsdag 2 maj
Här finns frukost- och brunchrätterna som är lätta att multiplicera efter hur många gäster som råkat stanna över natten, luncherna som är enkla att slänga ihop när systern dyker upp med hela sin familj, fikorna som räcker till många även om sötsuget är större än vanligt, middagarna där det inte gör något om fikagästerna inte gått hem. Och snacksen till den där sista lilla skvätten som ska ner innan natten kommer.

Orkidéer i Europa av Bo Mossberg och Henrik Aerenlund Pedersen
Utgivningsdag 9 maj
I den här rikt illustrerade, faktafylla och tilltalande boken får vi ta del av de vildväxande orkidéarter som finns på vår kontinent. Den vänder sig till såväl nybörjare som botanister och presenterar närmare 200 arter och underarter ordnade i 33 orkidésläkten. Boken inleds med två grundläggande kapitel om bland annat systematik och var och hur orkidéer växer, och avslutas med handgripliga råd om hur man ska gå tillväga för att identifiera orkidéer när man befinner sig ute i naturen. Boken har tillkommit i nära samarbete mellan två framstående experter: Sveriges främsta växtillustratör Bo Mossberg och den internationellt erkände botanisten och författaren Henrik Aerenlund Pedersen.

Tårtor med Linus av Linus Larsson
Utgivningsdag 9 maj
Linus Larsson, plattsättaren och Hela Sverige bakar-vinnaren 2015, som gärna spacklar frosting på fritiden, bjuder på sina godaste recept och en mängd tips och steg-för-stegbilder som hjälper dig att lyckas med din egen bakning. Här finns enkla tårtor för det stora kalaset som räcker till många, klassiker som prinsesstårta och schwarzwaldtårta och något mer avancerade som kräver lite tid och planering.

Vildvuxet av Lisen Sundgren
Utgivningsdag 16 maj
Ta den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren i hand och plocka korgen full med naturliga delikatesser. Njut sedan av din skörd i spännande maträtter och hälsobringande huskurer. Bokens uppslagsdel ger dig gedigen kunskap om de 80 bästa växterna för naturnära matlagning och stärkt hälsa: var de växer, när de ska skördas och hur de smakar. Varje växt illustreras med hänförande vackra och detaljerade akvarellmålningar så att det blir lätt att plocka rätt.

Kulör! En bok om vad färg gör av Lotta Kühlhorn
Utgivningsdag 30 maj
Få ser och tänker om färg och form som formgivaren Lotta Kühlhorn. Kulör! är en bok för alla som vill lära sig om FÄRG, från grunden. Med Lotta som vägvisare får vi lära oss att se färg, upptäcka nya färgkombinationer, och får mod att våga mer än 50 nyanser av vitt. Eller, som Lotta Kühlhorn uttrycker saken: »Färg är en del av mitt DNA, mitt fingeravtryck.

Hur tänker din hund? av Bo Söderström
Utgivningsdag 6 juni
Forskningen om hundens beteende har formligen exploderat under 2000-talet, och ny kunskap tillkommer varje dag. Forskaren, biologen och författaren Bo Söderström har järnkoll på forskningsläget. Läs om samspelet mellan människa och hund, lär dig att förstå hundens signaler, fördjupa dig i den viktiga första valptiden och ta del av fascinerande fakta om människans bästa vän. I boken presenterar han de mest intressanta resultaten på ett lättbegripligt sätt.

© Bonnier Fakta

print

Våra samarbetspartners