STEPHEN KINGs hyllade memoarer utges i nyöversättning

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att skriva, Stephen Kings självbiografiska skrivhandbok, ges nu ut i en nyöversättning av författaren Ola Larsmo – samma år som King fyller 70 år. Boken har hyllats av såväl läsare som andra författare och ses av många som en modern klassiker i sin genre.

Nu, sjutton år efter bokens första utgivning, ger Albert Bonniers Förlag ut Kings Att skriva i nyöversättning. I år fyller även King 70 år. Att skriva är dels en självbiografi – den enda King någonsin skrivit -, dels en praktisk handbok. I boken berättar King ingående om sin barndom och sitt tidiga intresse för skrivandet. Han skildrar även sitt skrivande rent hantverksmässigt med referenser till egna och andras alster. King presenterar dessutom skrivtips till aspirerande författare.

Om boken
Att skriva är allmänt ansedd som den bästa boken för den som är intresserad av att skriva och Wall Street Journal har beskrivit verket som en fullkomligt unik klassiker i sin genre. Nyöversättningen av Ola Larsmo avslutas med ett nyskrivet efterord av översättaren.

Om författaren
Stephen King, född 1947, har gett ut femtiotal romaner sedan debuten med Carrie 1974 och är en prisad författare världen över. Bland annat The Shining gav honom ett världsrykte. Stephen King har även gett ut en lång rad kortromaner och novellsamlingar.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners