OLSSON – Millions release 12 maj

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är en färgstark förändring på gång för Skandinaviens annars så polerade musikexport. För OLSSON, den före detta frontmannen i det svenska soft-rock-bandet Fibes, Oh Fibes!, började en befriande musikalisk lekplats ta form, endast som en enkel mapp med namnet ”Solo” på hans dator till att börja med. Nu, står den för en aldrig tidigare skådad blandning av musikaliska smaker från olika generationer och kontinenter. En orgie av house-pianon, Madchester beats, otämjda instrumentala arbeten och skamfilad soul, tillsammans med slående färger i hans fräcka visuella profil som är genomgående i hans debut-LP innehållande det första materialet från detta okonventionella och nostalgiskt trimmade indiepop-projekt. ”Jag ville fånga känslan du hade när du lyssnade på musik för första gången när du var tonåring”, förklarar han. ”Allt var nytt, lekfullt och du var aldrig säker på vad fan som skulle hända härnäst. Musik är den ultimata lekplatsen. Du kan inte kontrollera den.”

Projektet har stått stadigt vid sitt budskap och sina avsikter, med ”Hold On” som debut-EP höjdes ribban för denna färgstarka, musikaliska renässans avsevärt år 2016. 2017 kickstartades med ”One In A Million” där det opretentiösa nostalgiska från Olsson’s debutmaterial upprepades men med ett stänk av europeisk klubbkänsla. Genom att skrapa lite på ytan men samtidigt hålla sig till sitt sound lyckades han samla remixer från både Trevor Jackson’s eftertraktade Playgroup moniker och Zomby.

Debut-LPn MILLIONS fungerade som en milstolpe för projektet 2017 och är utan tvekan den mest sammanhängande och polerade inblicken i vad OLSSON kan åstadkomma. Med influenser från den europeiska ravescenen, Manchester’s glansdagar med blomstrande klubbområden samt resonans från gospelkörer har LPn samlat på sig samarbetspartners så som Dot Allison, Petter Winnberg, Daniel Adams-Ray och Mapei längs vägen, vilket betonar de kreativa gränser samt internationella fokus som projektet tillför.

Likväl som projektet lever via sin lovande streaming-potential samt försäljningen av vinylskivor kan det även få upplevas som ett högklassigt liveframträdande. Det 5-mannaband som medverkar visar på den enorma globala potentialen som projektet har och OLSSON själv beskriver bandet som ”ett rent och ljust kaotiskt svenskt kollektiv”.

© OABBA PR

print

Våra samarbetspartners