JAN MÅRTENSON – Ny bok “Elakt spel”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det blir ett storslaget år

I maj släpps Jan Mårtensons nya kriminalroman Elakt spel. I samband med det gör Bonnier Audio sin största ljudbokssatsning någonsin på ett enskilt författarskap och en deckarserie.

Nu blir det möjligt att fullständigt frossa i antikhandlaren Johan Kristian Homans spännande liv bland konst, antikviteter, god mat och eleganta viner – och så kittlande maktspel och korruption förstås. 30 böcker av Jan Mårtenson kommer att läsas in till digitala ljudböcker, i tillägg till de som redan existerar. När projektet är avslutat kommer det att finnas minst 50 ljudböcker av Jan Mårtenson.

– Vi har sett ett stort och växande intresse för Jan Mårtensons böcker i digitala format, vilket gör att vi nu satsar långsiktigt och säkerställer att lyssnarna ska kunna ta del av hela Homanserien som ljudböcker framöver. När projektet är avslutat kommer man att kunna lyssna på drygt 450 timmar om Homan, säger Johanna Hansen, förlagschef på Bonnier Audio.

Utgivningen inleds med Släkten är bäst och två Homan-deckare i juni. Därefter släpps en till tre digitala ljudböcker av Jan Mårtenson varje månad fram till och med december 2018.

Om nya romanen

Elakt spel handlar om den godmodige antikhandlaren Johan Kristian Homan som dras in i en härva av maktspel och korruption med trådar tillbaka till andra världskrigets Wien där en tavla av Gustav Klimt försvann spårlöst under nazisternas plundringar. När den enda överlevande arvingen söker upp Homan i hans butik i Gamla stan för att be om hjälp att hitta det ovärderliga konstverket har han inte hjärta att neka, vilket han får anledning att ångra djupt.

Men sin nya bok medverkar Jan Mårtenson på Sveriges största deckarfestival Crimetime Gotland, som pågår 3-5 augusti. En festival där både utländska och svenska deckarförfattare gästar Visby för att möta sina läsare.

Om Jan Mårtenson

Under sin framgångsrika karriär har han varit bland annat diplomat, chef för Kungens kansli, undergeneralsekreterare i FN och ambassadör i Schweiz. Också bibliografin är lång och rymmer allt från kulturhistoria till kriminalromaner. Elakt spel är den 45:e titeln om antikhandlare Homan.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners