JOE BONAMASSA släpper akustisk konsert från New Yorks Carnegie Hall & åker på Europaturné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Joe Bonamassa Live At Carnegie Hall –An Acoustic Evening
Släpps den 23 juni på CD, DVD, Blu-ray och vinyl

JOE BONAMASSA: VINNARE AV SENA PERFORMERS EUROPEAN GUITAR AWARD 2017

Den 21 och 22:a januari förra året spelade Grammy-nominerade rock- och bluesgitarristen, sångaren och låtskrivaren Joe Bonamassa två unika akustiska konserter på anrika Carnegie Hall i New York. Båda konserterna spelades in och sammanställdes till Joe Bonamassa Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening. Utgåvan innehåller annorlunda arrangemang med akustisk sättning av en rad av Bonamassas klassiker tillsammans med nya låtar och sådana han aldrig tidigare spelat live. Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening släpps 23 juni som dubbel-CD, dubbel-DVD, Blu-ray och trippel-LP.

Konserterna ingick in en speciell akustisk mini-turné i början av förra året då Bonamassa åkte runt med en antal renommerade musiker som den kinesiske erhuspelaren och cellisten Tina Guo, den egyptiske slagverkaren Hossam Ramzy, som bl a spelade på Page & Plants No Quarter, Reese Wynans (piano), Anton Fig (trummor), Eric Brazilian (mandolin, nyckelharpa, saxofon, akustisk gitarr och sång) samt den australiska sångartrion Mahalia Barnes, Juanita Tippins och Gary Pinto.

“Trots att detta varit mitt mest ambitiösa projekt någonsin så tycker jag resultatet blev långt över förväntan. Det var en typisk knäppa Joe-kväll.” (Joe Bonamassa)

De flesta känner till ordspråket om hur man kommer till att få spela på Carnegie Hall men i Joe Bonamassas fall så stämmer det verkligen. Hans musikaliska gärning har lett fram tillfället där en ung blues-pojkes dröm till slut slog in och han fick möjligheten att spela på en av världens mest prestiegefyllda scener.

“Påminner om Ry Cooders experiment inom blues, country och soul på 70-talet.” (Mojo)

Fler goda nyheter: Joe Bonamassa vann Sena Performers European Guitar Award 2017 (SEGA). Han kommer att ta emot priset den 21 maj vid en cermoni i den nederländska staden Bergen op Zoom. Förra årets vinnare var Steve Vai som föregåtts av Guns N’ Roses Slash, Brian May från Queen, Walter Trout och Steve Lukather från Toto. Joe Bonamassa om priset: “Detta betyder mycket för mig. Framför allt då jag tittar på listan över tidigare pristagare. Gitarrister som Brian May, Steve Vai, Steve Lukather och Walter Trout har alla inspirerat mig stort. Jag känner mig innerligt hedrad.”http://sega-award.com/

Joe Bonamassa är inne på sitt 27:e år som proffsmusiker och fortsätter att skapa och framföra sin musik. Han började sin bana genom att agera förband åt B.B. King som tolvåring. Idag hyllas han som en av sin generations absolut främsta gitarrister. Han utvecklas ständigt och har släppt tjugotvå soloplattor de sista femton åren. Samtliga på sitt eget bolag J&R Adventures. Han grundade föreningen Keeping The Blues Alive Foundation för att hålla bluesmusiken levande för kommande generationer, dela ut stependier och stödja musikutbildningen inom skolväsendet. Hans album Live At The Greek Theatre nominerades för en Grammy 2016 i kategorin bästa blues album. Plattan var också hans 17 på 1:a platsen på Billboards Blues Album-lista (fler än någon annan).

Låtlista
01. This Train
02. Drive
03. The Valley Runs Low
04. Dust Bowl
05. Driving Towards The Daylght
06. Black Lung Heartache
07. Blue And Evil
08. Livin’ Easy
09. Get Back My Tomorrow
10. Mountain Time How Can A poor Man Stand Such Times And Live
11. Song Of Yesterday
12. Woke Up Dreaming
13. Hummingbird
14. The Rose

Tillgängliga format
2CD, 2DVD, Bluray, 3LP

Joe Bonamassa Online
Facebook
Twitter
Instagram
Hemsida

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners