CHARLIE CUNNINGHAM live i Sverige i dagarna – Sthlm 19 april & Gbg 20 april

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”Ibland måste det få ta lite tid. Som då Charlie Cunningham började skapa musik. I en tid där det allt oftare går väldigt snabbt från infall till produktion och uppladdning av låtar tog Cunningham flera år på sig. Han skrev, gigade, testade och utvecklades.

”I guess the reason that it took so long for me to put something out was that I couldn’t play the way I wanted to play” förklarar Charlie Cunningham. ”I knew how I wanted it to be, but I just couldn’t do it. I gave myself quite a tough time.”

Då han väl hade hittat sitt uttryck spelade Cunningham in debut-ep:n ”Outside Things”. På ”Outside Things” sammanfogade Charlie Cunningham fantastiskt låtskrivande och influenser från bland annat flamenco med det traditionellt hudnära anslaget inom singer/songwriter.

Efter tre EP:s, där Charlie Cunningham undan för undan har flyttat fram sina positioner, har han släppt debutalbumet ”Lines”. Med den i ryggen ger Cunningham sig nu ut på hans största turné hittills. Nu är det klart att det blir en spelning på Södra Teatern 19 april i Sthlm samt på Pustervik i Gbg den 20 april!”

© Skiva

print

Våra samarbetspartners