SANNA NIELSEN släpper nya singeln “Inte Ok”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Ni ville se mig svag, men jag blev starkare” sjunger Sanna Nielsen i sin nya låt ”Inte ok” som släpps imorgon (fredag).

Frasen i texten söker sig många år tillbaka i tiden, låten handlar i grunden om saker som hände Sanna under skoltiden och om behovet av att säga ifrån när människor slänger ur sig åsikter om andra.

”Jag märkte att när någon verkligen sätter ner foten och berättar hur elaka kommentarer påverkar mottagaren så reagerar folk och lyssnar. För de flesta vill verkligen ha en förändring, och det är det som är det fina och positiva” säger Sanna och fortsätter: ”Det handlar ju om att vi måste prata öppet om näthat och mobbning och inte bara sätta ner foten lite då och då.”

Men i grunden har låten alltså en mer konkret koppling till Sannas egen skoltid:

”Jag kände att det var dags att skriva av mig om min historia från när jag gick i skolan. Samtidigt ville jag försöka förmedla de känslor och tankar jag får med mig från mina fans som berättar om hur de har det i skolan och livet i allmänhet. Jag har under många års tid fått många brev från barn och unga som berättar om hur tufft klimatet är i skolan och på nätet och kände att det var naturligt för mig att göra något” fortsätter hon.

De senaste åren har Sanna Nielsen ständigt funnits i spotlight. Som vinnare av Melodifestivalen 2014 med låten ”Undo” senare trea i Europafinalen i Köpenhamn. Som presentatör av samma tävling 2015 och därefter även vid Eurovision Song Contest. Som programledare för Allsång på Skansen och Julvärd i SVT förra året.

Sanna berättar vidare om texten till ”Inte ok”:

”Det är en personlig text och det är mitt sätt att verkligen lämna det kapitlet som var tufft för mig i skolan, berätta om min styrka jag känner i dag och förhoppningsvis få andra att inte känna sig ensamma och att de duger precis som de är, oavsett vad någon tycker.”

Var det svårt att göra pop av ett så dystert ämne?

”För mig är det ingen dyster låt, utan den positiva reaktionen på ett dystert ämne som jag önskar inte finns kvar i framtiden. Hela tanken är att man ska känna sig stark och att man duger precis som man är oavsett vad någon tycker.”

”Inte ok” är skriven av Sanna Nielsen ihop med David Lindgren Zacharias och Olle Nyman med produktion av Lindgren Zacharias.

Lyssna på Sannas nya singel som släpps imorgon här.

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners