CORRODED släpper Defcon Zero, bandets första album på fem år

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Corroded – hårdrocksbandet från Ånge, som har toppat musiklistorna i Sverige och vars låtar älskas av fans världen över – är äntligen tillbaka. Den här gången höjer de insatsen. Efter att tidigare ha gjort musik till både TV4:s Expedition Robinson och det populära spelet Battlefield går Corroded nu in i ”Defcon Zero”.

Det nya albumet Defcon Zero är inte bara Corrodeds första album på fem år, det blir även deras första släpp på Despotz Records. Skivbolagsbytet skapar nya möjligheter för bandet, som nu kommer att få ännu större muskler att ytterligare befästa sin position både nationellt och internationellt.

“Målet med den här skivan är väl det vanliga – totalt världsherravälde! Vi jobbade mycket mer enbart inom bandet den här gången. Vi gick in i det här med någon form av rå idé, helt utan förutfattade meningar. Sedan fick alla vara med och skapa i den processen. Det blev ett väldigt livemässigt skapande och vi hade fantastiskt roligt i studion” // Corroded

Soundet på Defcon Zero är hårdare, samtidigt som de melodiösa partierna har tillåtits att ta större plats. Men framför allt låter det Corroded. Som om fem år inte har passerat tar Defcon Zero vid där föregångaren ”State of Disgrace” slutade. På samma gång är allting helt nytt.

Det må ha gått fem år sedan den förra skivan, men det finns absolut ingen nervositet hos bandet. Trots det långa uppehållet i utgivningarna har deras popularitet stadigt ökat och under tiden som har gått sedan ”State of Disgrace” har Corroded fortsatt att turnera. Bandet har i stort sett spelat oavbrutet och på så sätt lyckats få den föregående skivan att leva i fem år samtidigt som flera av de nya låtarna från Defcon Zero redan har blivit livefavoriter.

När Corroded nu äntligen återvänder med ett nytt album måste den klassiska skalan göras om – gör dig beredd för Defcon Zero!

Mer om Corroded:
Allting gick väldigt snabbt när Corroded debuterade år 2009 med albumet ”Eleven Shades of Black”. Låten “Time and Again” användes av TV4 i Expedition Robinson och 2010 vann de kategorin Årets Genombrott på Bandit Rock Awards. När albumets uppföljare ”Exit to Transfer” släpptes gick den rakt in på den svenska albumlistans sjätteplats och den mångmiljonstreamade singeln ”Age of Rage”, som Corroded skrev som ledmotiv till dataspelet Battlefield , sålde guld. Med en hög utgivningstakt och stadigt turnerande flyttade Corroded fram sina positioner och etablerade sig som ett av Sveriges främsta hårdrocksband.

Corroded är:
Jens Westin: sång, gitarr
Tomas Andersson: gitarr
Bjarne Elvsgård: bas
Per Soläng: trummor

Diskografi:
Eleven Shades of Black (2009)
Exit to Transfer (2010)
State of Disgrace (2012)
Defcon Zero (2017)

Tracklist:
1. Carry Me My Bones
2. Gun And A Bullet
3. Retract And Disconnect
4. Fall Of A Nation
5. Vessels Of Hate
6. Day Of Judgement
7. A Note To Me
8. Burn It To The Ground
9. DRF
10. Feel Fine
11. Rust And Nail

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners