CORRODED släpper ny EP – The Nevo Sessions

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I april i år släppte hårdrocksbandet Corroded sitt fjärde album, “Defcon Zero” och började därefter festivalsommaren med att slå publikrekordet på Sweden Rock Festivals 4Sound Stage. Efter en intensiv sommar på turné med spelningar på de stora svenska rockfestivalerna som Sweden Rock Festival, Skogsröjet och Sabaton Open Air släpper Corroded en ny EP den 25 augusti.

“Som många av er redan vet så släppte vi albumet Defcon Zero i april och det är ett fantastiskt album. Men vi frågade oss själva; Vad händer om vi tar bort alla funktioner och finesser och tar ner låtarna till grunden? Ja, gott folk… Det här är resultatet – Vi ger er The Nevo Sessions!”// Corroded

Bandet ville spela in tre låtar från Defcon Zero i mer avskalade versioner, så de gick in i Nevo Studios i Sundsvall tidigare i somras för att spela in “A Note To Me”, “Day Of Judgement” och “Carry Me My Bones”, som alla kommer släppas tillsammans på EP:n “The Nevo Sessions”.

Corroded har precis gått ut med en omfattande Europaturné tillsammans med PAIN och i höst kommer de även ha en stor lansering av alla sina tidigare album som släpps på vinyl för första gången den 15 september.

Mer om Corroded:
Allting gick väldigt snabbt när Corroded debuterade år 2009 med albumet ”Eleven Shades of Black”. Låten “Time and Again” användes av TV4 i Expedition Robinson och 2010 vann de kategorin Årets Genombrott på Bandit Rock Awards. När albumets uppföljare ”Exit to Transfer” släpptes gick den rakt in på den svenska albumlistans sjätteplats och den mångmiljonstreamade singeln ”Age of Rage”, som Corroded skrev som ledmotiv till dataspelet Battlefield, sålde guld. Det tredje albumet “State Of Disgrace” släpptes i slutet av 2012 och gick även den in på Sverigetopplistan, denna gång som #2. Trots det långa uppehållet i utgivningar mellan “State of Disgrace” och “Defcon Zero” som släpptes i år har bandet fortsatt turnera och Corrodeds popularitet har ökat stadigt. Bandet har spelat i stort sett oavbrutet och på så sätt lyckats få den föregående skivan att leva i fem år samtidigt som flera av de nya låtarna från “Defcon Zero” redan har blivit livefavoriter innan skivan släppts.

Europaturné med PAIN 2017
26 Okt Sputnikhalle (Münster DE)
27 Okt Petit Bain (Paris FR)
28 Okt Villeurbanne (Lyon CCO FR)
30 Okt Kubana (DE Siegburg)
31 Okt Komma (Wörgl AT)
01 Nov LE Grillen (Colmar FR)
02 Nov F-Haus (Jena DE)
03 Nov Music Hall (Geiselwind DE)
04 Nov MS Connexion Complex (Mannheim DE)
05 Nov Eventhall Airport (Obertraubling DE)
06 Nov Colos-Saal (Aschaffenburg DE)
07 Nov Schüür (Luzern CH)
08 Nov Universum (Stuttgart DE)
09 Nov Tivoli (Bremen DE)
10 Nov Metropool (Hengelo NL)
11 Nov Casino (Koksijde BE)

Corroded är
Jens Westin: sång, gitarr
Tomas Andersson: gitarr
Bjarne Elvsgård: bas
Per Soläng: trummor

© Despotz Records AB

print

Våra samarbetspartners