LIVE AT HEART 2017: Heta svenska namn och artister från sex olika länder i nytt bandsläpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

– “Vi är supertaggade inför Diaserterna med Sofia Karlsson, Jonathan Johansson och Jennie Abrahamson” säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. “Tre mycket intressanta svenska musiknamn kommer till Live at Heart och berättar som sig själva och spelar sin musik. Det här är ett fint steg i Live at Hearts utveckling som vi tar tillsammans med Bilda.”

Diaserterna kommer genomföras under tre olika kvällar under festivalen och är en blandning av dialog och konsert där artister spelar sin musik och i samtal berättar om sitt skapande. Sofia Karlsson, Jonathan Johansson och Jennie Abrahamson kommer att samtala med Magnus Sundell från Bilda och spela musik under samtalet.

Live at Heart passar också på att släppa 16 nya akter till festivalprogrammet idag. Förutom svenska akter så presenteras artister från sex olika länder. Bland andra Theodore från Grekland och Trad.Attack! Från Estland. Två akter det kommer att pratas om.

– “Fantastiska musiker från olika delar av världen fortsätter att söka till Live at Heart och de här båda akterna kommer att bli snackisar under årets festival” förutspår Lars-Göran Rosén. “Theodore kommer från Aten med atmosfärisk och känslig pop och har bland annat varit förband till isländska Sigur Rós. Trad.Attack! från Estland tar folkmusik till nutid och svänger helt unikt.”

Dessutom är det nu klart att örebroaren Christoffer Wadensten, känd som Meadows, återkommer till Live at Heart och han är nu den enda artisten som spelat på samtliga upplagor av Live at Heart.

– “Meadows har varit med oss sedan starten” konstaterar Lars-Göran Rosén. “Vi är mycket glada över att han har tid att vara med i år också, nu när han blir allt mer efterfrågad i olika delar av världen.”

Live at Heart räknar med att landa på ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister och vill gärna se många olika genres representerade. Det ska finnas något för alla musiksmaker.

Live at Heart pågår 30:e augusti – 2:a september i Örebro.

FULLSTÄNDIGT BANDSLÄPP
Sofia Karlsson (Diasert i samarbete med Bilda)
Jonathan Johansson (Diasert i samarbete med Bilda)
Jennie Abrahamson (Diasert i samarbete med Bilda)
Blue House
Christopher Sletto
Crooked trees
DSH5
Hanna Gustavsson
Ludwig Hart & the Rumours
Maple & Rye
Meadows
Paper Tigers (DANMARK)
Pat Razket
Royal prospect
Tamzene (SKOTTLAND)
The Brahms (NEDERLÄNDERNA)
Theodore (GREKLAND)
Trad.Attack! (ESTLAND)
Voodoo Vegas (ENGLAND)

© Live at Heart

print

Våra samarbetspartners