ALLYAWAN släpper singeln “Framåt” från kommande album “Lofe” (release 21 april)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Allyawans väg har varit allt annat än rak.
Men den har tagit honom till toppen av den svenska hiphopscenen. Den 7 april släpps singeln Framåt från kommande album Lofe som släpps 21 april.

Om du vandrar i mörker, sök dig mot ljuset.
För 28-årige rapparen Samuel ”Allyawan” Nazari är det precis det allt handlar om.
Född två år efter att hans mamma av politiska skäl flytt från Iran till Sverige kom hans liv tidigt att präglas av två diametralt olika sidor av samhället.
Genom sin kristna uppväxt tillbringade Allyawan mycket tid i kyrkan. Det var där han fann musiken. Gospel och lovsång. Det var också där han gjorde sina första framträdanden och la grunden till sin framtid som artist.
Men trots kyrkans budskap om gemenskap kände Allyawan ofta att han inte passade in.
Hans låga självkänsla födde frustration och ilska och han började dras allt mer mot vänner som levde längre ut i samhällets marginal.
Det var där, bland dem som delade utanförskapet, han kände sig hemma. Det var också där han mötte hiphopen. Kulturen som gav honom både ett sammanhang och ett utryck.
Allyawan var tidigt övertygad om att han skulle lyckas som artist. Redan i unga tonår började han ge ut musik via internet och egentryckta cd-skivor.
Genom en strid ström av släpp och samarbeten med framstående svenska hiphopartister byggde han ett rykte som en av landets hårdast arbetande rappare. Att han utan problem rörde sig mellan både engelska och svenska, teknisk rap och sång, gjorde honom också snart synonym med en talang över det vanliga.
Några som intresserat följde hans utveckling var de svenska hiphop-pionjärerna The Salazar Brothers. Efter en rad samarbeten med producenten Masse Salazar kontrakterades Allyawan under 2014 till skivbolaget Redline.
Kort efter det, under våren 2015, medverkande han i TV4:s satsning Lyckliga Gatan. Det blev hans hittills största genombrott.
Tolkningen av Cornelis Vreeswijks och Ann Louise Hanson Jag hade en gång en båt har i dag sålt trippel platina och är en av de mest streamade svenska hiphoplåtarna de senaste åren. Men det var inte bara musiken som gjorde att Allyawan gick genom rutan. I programmet fick tittarna bekanta sig med men en människa som öppet berättade om en smal väg genom livet. Om år av ångest, mörker och långa perioder som bästa bara kan beskrivas som kaotiska. Men också om hur Allyawan medvetet tagit ett beslut att försöka låta ett positivt budskap forma hans vardag.
Hans raptexter kretsar i dag ofta kring gemenskap.

– Jag har aldrig gjort någon hemlighet av att livet varit mörkt. Men i dag kämpar jag ständigt för att leva i ljuset och jag vill att min musik ska spegla det, säger Allyawan.
Inställningen kom att göra sig påmind när Allyawan medverkade i Melodifestivalen tidigare i år.

Bidragslåten Vart har du vart är producerad av Masse Salazar och beskrivs som en personlig kärlekslåt. Skriven under en kärlekslös period i Allyawans liv är den ett exempel på det budskap som Allyawans liv och musik allt oftare genomsyras av.

Den 7 april släpps singeln Framåt från kommande album Lofe som släpps 21 april. Titeln på albumet Lofe är ett egen påhittad förkortning för Love Life. Musiken släpps via Universal Music.

Spotify

© OABBA PR

print

Våra samarbetspartners