I AM VICTOR ett samarbete mellan Baltasar Kormákur, Jo Nesbø och Purvis & Wade

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SF Studios har förvärvat filmrättigheterna till den internationellt bästsäljande norske kriminalförfattaren Jo Nesbøs kommande roman ”I am Victor”. Historien är en dramatisk thriller om Victor – en skicklig men moraliskt korrumperad och narcissisk skilsmässoadvokat, som efter att ha blivit anklagad för en serie brutala mord startar en egen utredning för att hitta mördaren.

Jo Nesbøs kriminalromaner har belönats med en mängd internationella priser – senast det prestigefyllda Riverton Honor Prize – och har sålt i över 30 miljoner exemplar världen över och är översatta till fler än 50 språk.

För regi svarar den prisbelönade isländske regissören Baltasar Kormákur (“Contraband”, “Everest”, “The Oath”) och den namnkunniga duon Neal Purvis & Robert Wade (“Skyfall”, Casino Royale”) svarar för filmens manus.

Fredrik Wikström Nicastro (“Snabba Cash”-trilogin, “Borg”) producerar för SF Studios tillsammans med Baltasar Kormakákur för Icelandic RVK Studios.

Producent Fredrik Wikström Nicastro säger:
“Jag blev fullständigt tagen av Victor – denna unika och skandalomsusade karaktär som Jo Nesbø har skapat och jag ser oerhört mycket fram emot att ta honom till vita duken tillsammans med det fantastiska teamet.”

I en gemensam kommentar säger Neal Purvis & Robert Wade:
”Vi är mycket glada över samarbetet med Baltasar och SF Studios när vi nu ska ta Jo Nesbøs spännande thriller till vita duken. Victor är en genuin och egen karaktär och vi ser fram emot att tillbringa tid med honom.”

I AM VICTOR är en av de långfilmer som ingår i SF Studios strategi att utveckla och producera engelskspråkiga filmer för den internationella marknaden i samarbete med svenska och nordiska kreatörer.

SF Studios rönte nyligen stora framgångar med tvåfaldigt Oscarsnominerade ”En man som heter Ove” och producerar kommande ”Borg” med Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf och Stellan Skarsgård, i regi av Janus Metz (”Armadillo”).

I AM VICTOR är den första samproduktionen mellan SF Studios och RVK Studios. Exekutiva producenter är Jo Nesbø och hans agent Niclas Salomonsson.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners