DOCTOR STRANGE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Marvel Universe 14. USA, 2016
Regi: Scott Derrickson
I rollerna: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejifor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen
3D Blu-ray, Blu-ray, DVD
(Disney)

BETYG: FYRA

Bland alla Marvels rollfigurer så tillhör väl inte Dr Strange de mest kända. Serien skapades på 60-talet då hippierörelsen frodas och denna story om mannen från väst som möter den österländska mystiken är då väldigt tidstypisk och därför känns all psykadelia i filmen självklar.

Öppningsscenen är bland det häftigaste jag skådat och därefter får vi så stifta bekantskap med den extremt lysande kirurgen Dr Strange. Den gode doktorn tycks ha allt i livet utom social kompetens. På väg till ett möte kraschar han och skadas allvarligt. Under sin rehab stöter han på en kille som genomgått en liknande prövning. Hans berättelse för Dr Strange till ett ställe som kallas Kamar-Taj. Kamar-Taj visar sig vara ett väldigt besynnerligt ställe där Dr Strange lär sig leva ett helt nytt liv.

Sällan har väl en Marvel-film haft så hög klass bland sina skådespelare som här – med prisbelönta karaktärsskådespelare som Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejifor, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen. Även produktionen håller den sedvanliga höga klassen. Och till slut – sensmoralen är den gamla vanliga man bäddar som man ligger…

Missa inte bonusen med att man har valet att se filmen med en kort introduktion av regissören Scott Derricksen och glöm inte sitta kvar och kolla in påskäggen under och efter eftertexterna.

Bland bonusmaterialet finns det ett antal featurettes om inspelningen av filmen samt de självklara bortklippta & förlängda scenerna och gag-reel men även lite extra godis för Marvelfansen.

skriven 2017-03-19

print

Våra samarbetspartners