YOUR NAME: YOHIO och NOVA MILLER gör de svenska rösterna i megasuccén

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Your Name har hyllats av kritiker världen över och legat etta på biotoppen i Japan i över 10 veckor. Den är den näst mest framgångsrika filmen någonsin i Japan efter Spirited Away. Utanför Japan är det den största animesuccén någonsin. Den 12 april får den äntligen premiär på svenska biografer och rösterna görs av YOHIO och Nova Miller.

Your Name kommer att distribueras i originalversion samt med svenskt tal. De svenska rösterna för huvudkaraktärerna Taki och Mitsuha görs av YOHIO respektive Nova Miller. YOHIO är artisten som tagit såväl Sverige som Japan med storm. Genombrottet kom 2013 när han tävlade i Melodifestivalen med låten Heartbreak Hotel. Därefter har YOHIO sålt guld-och platina, haft flertalet listettor, turnerat för utsålda arenor och medverkat i de största Japanska TV-showerna. Han har debuterat som skådespelare i TV-serien Jordskott och gett sin röst åt en av huvudkaraktärerna i Disneyfilmen Insidan ut. Nu gör YOHIO rösten till huvudkaraktären Taki i Your Name.

Nova Miller är stjärnskottet som upptäcktes som 12-åring, fick ett skivkontrakt som 13-åring och som redan spås en internationell karriär. Hon har uppträtt på flertalet svenska TV-shower och har också varit med på Disney Channel. Hennes mentor är ingen mindre än R’n’B-stjärnan John Legend. Nova Miller har en röst utöver det vanliga och spelar både gitarr och piano. Idag arbetar hon med sin första EP som kommer ut i maj 2017 och släppte alldeles nyligen sin retroinspirerade låt ”So Good” som fått ett mycket fint mottagande. Nova debuterar också som skådespelare i en ledande roll i en dramaserie sommaren 2017. Nova Miller gör nu rösten till den kvinnliga huvudkaraktären i Your Name – Mitsuha.

Your Name är ett Sci-fi-drama som handlar om Taki från Tokyo som drabbas av intensiva drömmar som tar honom till en okänd plats och in i en främmande kropp. Under korta sekvenser ser han världen genom ögonen på småstadstjejen Mitsuha som i sin tur förflyttas in i Takis kropp. Genom drömmarna börjar de umgås och förälskar sig i varandra, sakta men säkert inser de också att deras upplevelser triggas av en stundande apokalyptisk katastrof.

Your Name får premiär på svenska biografer över hela landet den 12 april.

© TriArt Film
 

print

Våra samarbetspartners