I AM NOT YOUR NEGRO – Klipp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Spela på Clipsource

Medgar Evers, Malcolm X och Martin Luther King Jr. var alla framträdande människorättskämpar, och de blev alla hänsynslöst lönnmördade. Deras tredje gemensamma nämnare är vännen James Baldwin. Innan Baldwins död 1987 påbörjade han sitt sista verk, en krönika om sina tre vänner och deras tragiska livsöden. Raoul Pecks hyllade I Am Not Your Negro tar avstamp i Baldwins anteckningar, för att utforska den afroamerikanska historien och vad det innebär att vara svart i USA i dag. Oscarsnominerade Samuel L. Jackson utgör rösten som Baldwin.

Filmen Oscarnominerades, vann publikens pris vid sin premiär under Toronto filmfestival och Stefan Jarl International Documentary Award på Tempo Dokumentärfestival.

Regissör: Raoul Peck
Medverkande: James Baldwin, Samuel L. Jackson, Martin Luther King Jr., Malcolm X, Medgar Evers

Biopremiär 17 mars 2017

© NonStop Entertainment
 

print

Våra samarbetspartners