THE SUITCASE JUNKET släpper “Pile Driver” 21 April

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Suitcase Junket är Matt Lorenz: artist, konstnär, träsk-yankee, containerletare som förvandlar skräp till instrument och skapar fantastisk musik. Ett one-man-band som gör allt själv, t o m bygger sina egna instrument.

Allt började med en gitarr i en container. Varje vår när studenterna på den lokala högskolan slutar och rensar ut sina rum så slänger dom massa saker, det kallas för ”hippie julafton”.
Matt hittade en gammal japansk akustisk gitarr som var täckt med mögel, han rengjorde den med vinäger och renoverade den. Sen dess har han samlat på sig massa saker och byggt ihop, och nu låter hans enmansband som ett helt band. När man är ensam och inte har några pengar så får man ha en hel del fantasi. Och för Matt är detta ett sätt att leva, ”varför inte återanvända saker som redan finns istället för att bidra till den gigantiska överkonsumtion vi har, dessutom är det kul. Jag gillar att bygga ihop bra saker av skräp” säger han.

Men det viktigaste är att Matt skapar bra musik, inte hur han skapar den. En bra blandning av blues, rock, catchy melodier som får det att kännas som om man sitter på en veranda i södra usa och dricker moonshine ihop med en god vän.

© Border Music
 

print

Våra samarbetspartners