LITTLE DRAGON aktuella med nytt album i april!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Grammy-nominerade Little Dragon meddelar att deras efterlängtade album, Season High, släpps den 14 april via Because Music. Detta blir bandets första släpp sedan år 2014 då de var aktuella med plattan Nabuma Rubberband.

Den 14 februari i år släppte Little Dragon låten “High” från det kommande albumet och idag delar dem med sig av ytterligare en ny låt – “Sweet”. Se musikvideon till den här.

Little Dragon älskas av sin publik för deras unika och speciella sound av elektronisk pop och deras fantastiska liveframträdanden. Den lite beredare musikvärlden – artister som Big Boi, Raphael Saadiq, Kaytranada och Moodymann med flera – beskriver den svenska kvartetten och dess sångare Yukimi Nagano, som briljanta utövare av europeisk soulmusik. Kombinationen av Yukimi’s exceptionella röst, låtskrivande som lyckas fånga den svenska popens natur samt en kärlek till musikhistoria och samtida klubbkultur gör helt klart Little Dragon extraordinära.

Det nya albumet Season High är bandets mest fulländade album hittills. Plattan består av en uppsättning personliga låtar som visar upp Yukimi’s perfekta balans när det kommer till själfull sång samtidigt som gruppen lyckas fånga deras musikaliska influenser i ett sound som ger känslan av syntetisk soul-klubb på ett 80/90-tal.

Lyssna på “High” och “Sweet”.

Season High:
1. Celebrate
2. High
3. Pop Life
4. Sweet
5. Butterflies
6. Should I
7. Don’t Cry
8. Strobe Light
9. Push
10. Gravity

“Full of smooth, subtle low-end and snapping percussion. “High” is equal parts meditative and sensual…” – Consequence of Sound

“This paean to loose trips and close touches is a reliable soundtrack to a narcotized Valentine’s Day in with a main squeeze.” – NPR

“a slow, drifting piece of studio craft” – Stereogum

“beautiful dream-pop vocals from lead singer Yukimi Nagano, layered over slow-dance-appropriate electronic beats” – Paste Magazine

“New, woozy bedroom anthem. Press play and vibe out. This is music therapy at its most alleviating.” – Nylon

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners