LITTLE DRAGONS bland Playgrounds nyheter v. 13

Klicka på bilden, för att se hela bilden

LITTLE DRAGONS NYA ALBUM UTE NU
Göteborgsbaserade kvartetten Little Dragon släpper idag sitt album New Me, Same Us.
Med sin banbrytande elektroniska musik har Little Dragon samlat på sig en imponerande meritlista, och samarbetat med artister som Gorillaz, SBTRKT, Flume och Kaytranada. Som eftertraktat liveband har de spelat på några av världens största festivaler, däribland Coachella, Glastonbury och Lollapalooza.
Det nya albumet New Me, Same Us är producerat och inspelat i bandets egen studio i Göteborg. Med albumet inleder Little Dragon ett nytt kapitel i sin kontinuerliga musikaliska utveckling, och en ny riktning med den unika blandningen av RnB, pop och electronica som de gjort sig kända för.

SUPERGRUPPEN FAKE NAMES AVSLÖJAR ALBUMDETALJER
Nya punkrocksupergruppen Fake Names kan nu avslöja att deras självbetitlade debutalbum kommer att släppas den 8 maj. Denna kraftmaskin består av Brian Baker (Minor Threat, Dag Nasty, Bad Religion), Michael Hampton (S.O.A., Embrace, One Last Wish), Dennis Lyxzén (Refused, International Noise Conspiracy, INVSN), och Johnny Temple (Girls Against Boys, Soulside). Redan nu finns ett första smakprov från albumet tillgängligt för lyssning, singeln Brick.
Fake Names kom till när barndomsvännerna Brian Baker och Michael Hampton träffades hemma hos Hampton för lite avslappnat musicerande tillsammans. Saker tog dock en annan vändning när de plötsligt hade skrivit en handfull låtar och bestämt sig för att starta band. Sedan var steget inte långt till rekryteringen av Johnny Temple och Dennis Lyxzén. Tillsammans skapar denna kvartett högenergisk punkrock med inslag av powerpop.

NY SINGEL FRÅN VASAS FLORA OCH FAUNA
Vi borde ha stannat på Brändö heter den andra singeln från albumet Möte med skogsgardisterna som släpps den 17 april. Vasas flora och fauna med ursprung i Vasa i Finland sjunger denna gång på svenska med melankoli och vemod men med glimten i ögat och på sin omisskännliga österbottendialekt.
Vasas flora och fauna bildades 2012 och består idag av trion Mattias Björkas, Tina Kärkinen och Daniel Ventus. Sedan debutalbumet Släkt med Lotta Svärd, (då som duo med Iiris Viljanen) har Vasas flora och fauna släppt ytterligare två album, varav det senaste Strandgut består av en samling av deras låtar framförda på tyska.

BECKY AND THE BIRDS SLÄPPER NY SINGEL
Thea Gustafsson är med sitt artistalias Becky and the Birds den första svenska artisten signad direkt till den välrenommerade labeln 4AD. Nu släpper hon nya sin nya singel Wondering som är ett slags framtidsretro-epos.
Gustafsson själv berättar om låten:
“Soundet är ganska influerat av min bakgrund som hiphopproducent och min kärlek till 90-talsikoner som J.Dilla och Wu Tang Clan. Jag försökte också mixa in lite soulinfluenser i detta så jag fick med de två största kärlekarna i mitt liv.”
Låten är ett smakprov från kommande EP:n, och den premiärspelades i P3 redan i onsdags.

BASIA BULATS ALBUM ÄNTLIGEN HÄR
Den kanadensiska sångerskan och låtskrivaren Basia Bulat släpper idag sitt efterlängtade femte album Are You in Love? Albumet är producerat av Jim James från My Morning Jacket.
Basia Bulat är trefaldig finalist till Polar Music Price och har nominerats till tre Juno Awards. Hon besökte Norden i början av mars där hon bl.a. gjorde TV-intervju med SVT, press med Gaffa, Nöjesguiden, Sonic m.fl., samt uppträdde på ett bejublat showcase på Brillo i Stockholm.

SORRYS DEBUTALBUM 925 UTE NU
Norra Londons storheter, bandet Sorry, släpper idag sitt efterlängtade debutalbum 925. I förra veckan laddade de upp inför den stora dagen med nya singeln As The Sun Sets.
Sorry har under lång tid arbetat upp ett gediget rykte på Londons undergroundscener. De har släppt flera singlar och EP:s under årens lopp, men 925 blir alltså deras första fullängdare.

NY LÅT FRÅN CAR SEAT HEADREST
När Car Seat Headrest skrev sitt nya album Making A Door Less Open försökte de skapa alla låtar på albumet som helt egna unika verk med sitt eget sound och sin egen speciella energi.
Den andra singeln från albumet, Martin, är ett av de bästa exemplen på detta experiment. Akustiska och elektriska gitarrer möter saxofonslingor, trummaskiner och kvittrande elektroniska syntar – Martin kan vara den vackraste och mest uppfinningsrika låt som bandet någonsin skapat.

THE FATE OF FIREFLIES – NY SINGEL MED RUMER
Prisbelönta brittiska sångerskan och låtskrivaren Rumer släpper nya singeln Fate Of Fireflies från kommande albumet Nashville Tears.
Rumer har länge varit förälskad i countrymusikens förmåga att berätta historier, och här ger hon sig i kast med Hugh Prestwoods musik. Albumet med sina mäktiga arrangemang och traditionella element producerades av Fred Mollin, och medverkar gör några av Nashvilles allra bästa musiker.

DIRTY PROJECTORS SLÄPPER DEN FÖRSTA I SERIE AV EP:S
Dirty Projectors tänker göra 2020 till sitt år. Därför slår de på stort genom att släppa hela 5 EP:s under året, och idag kommer den första av dessa, Windows Open.
I februari fick vi ett första smakprov från Windows Open, singeln Overlord, och den fick stor uppmärksamhet i såväl Rolling Stone som Pitchfork.

NYA KONSTELLATIONEN MUZZ SLÄPPER EN ANDRA SINGEL
Paul Banks från Interpol har slagit sig samman med Matt Barrick (The Walkmen) och Josh Kaufman (Bonnie Light Horseman) och skapat nya superbandet Muzz.
Med ett otroligt ljudlandskap uppbyggt av piano, orgel, flöjt och känsliga trummor tar sig nya låten Broken Tambourine hela vägen från ett ensamt piano till en hel orkestral ljudvägg, allt ihopsatt och varsamt ackompanjerat av Paul Banks välkända röst.

THE ORB TILLBAKA MED NYTT ALBUM
The Orb (Alex Paterson och Michael Rendall) släpper idag sitt nya album The Abolition Of The Royal Familia. Albumet genomsyras av deras ständigt positiva ”everything goes”-mentalitet som återfinns på deras tidigare album. Genremässigt rör sig musiken över dub, dansmusik, hiphop och modern pop.
Sammanlagt har bandet släppt 19 album, plus EP:s, singlar, samlingar och liveinspelningar, och de har genom åren varit stora inspirationskällor för många andra musiker.

THE LEMON TWIGS SKJUTER UPP ALBUMSLÄPP
Musiker drabbas hårt av coronakrisen, och bröderna Brian och Michael D’Addario i The Lemon Twigs är inget undantag.
Med anledning av det prekära världsläget har duon valt att skjuta upp släppet av sitt tredje studioalbum Songs For The General Public. Nytt releasedatum blir 21 augusti.

BRAIDS TACKLAR KLIMATKRISEN PÅ NY SINGEL
Braids är ett rockband stationerat i Montreal i Kanada. Trion består av Raphaelle Standell-Preston, Austin Tufts och Taylor Smith. Snow Angel är den andra singeln från deras kommande album Shadow Offering, och bandet beskriver singeln som följer:
”Snow Angel är en slags samling av dagboksanteckningar, tankar och ögonblicksbilder som skapats i mitt sinne. Låten skrevs omedelbart i kölvattnet av det amerikanska valet 2016, eftersom det kollektiva samvetet tog en kraftig andningspaus. När vi rusar fram mot klimatkrisen är detta vårt försök att göra musik av en mycket verklig och kollektivt delad känsla – vilken är vår framtid, och kan jag göra skillnad?”

SPENCER. TILLBAKA MED NY MUSIK
Spencer. släppte i veckan nya singeln Hold It Down.
När Spencer. hoppade av skolan och flyttade till Brooklyn under sommaren 2018 gav han sig själv ett år att verkligen fokusera på att skapa musik. Han släppte en egen EP som fick mycket bra respons av både press och lyssnare. Senare signades han till 4AD och han släppte i början av året sin första singel 2Much på labeln. I februari var han på turné med Baby Rose och spelade då bl.a. på ett knökfullt O-baren i Stockholm.

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners