VIKTOR ASK: Ny EP feat. DANI M, ABIDAZ, MWUANA, ROSH mfl

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Viktor Axberg (artistnamn Viktor Ax) är ett av de stora producentnamnen inom den ständigt expanderande svenska hiphopen. Listan över hans samarbeten är en av de längsta och mest respektingivande i landet. Viktor Ax är en av svensk hiphops stora doldisar som nu träder fram under eget namn och med mycket att berätta när det gäller utvecklingen av svensk hip-hop.

Vill du träffa en av de stora inom svensk hip-hop med stort internationellt track record så ska du träffa Viktor Ax.

Viktor började med musiken vid tidiga tonår och fann hiphopen direkt genom Eminem, Dr. Dre m.fl. Under flera år tränade Viktor upp sina färdigheter inom musikproduktion och testade även på rappandet själv under en kort period och redan som 16 åring stod han på scen med Dani M då dem båda var helt okända, även med Sebbe Staxx från Kartellen har Viktor stått på scen och rappat med då ingen visste vilka dem var. Men det var alltid beatsen och produktionerna som var Viktors starkaste sida. Han brukade bränna CD skivor och smuggla in dom till anstalten där Sebbe satt innan Kartellen bildades.
Viktor har alltid haft stora ambitioner och hade en dröm var att jobba med sin barndomsidol Eminem. Det tog inte lång tid innan han började han producera åt D12 som var Eminems rapgrupp från Detroit. Under den perioden producerade han även mycket musik åt Ken Ring och en mängd andra välkända namn i Sverige. Listan över projekten växte sig allt längre . Viktor jobbade även flera år på sitt projekt “The Lab” som han släppte 2012 med ett flertal stora amerikanska artister. (se nedan för Credits)

Samma år så påbörjade Viktor sitt samarbete med Uptown Music och tillsammans med Ernesto så planerade de att släppa en trilogi med ett eget sound, men allt eftersom Viktors rykte spreds sig så kom nya artister hela tiden till studion för att lägga verser så blev projektet uppskjutet. De flesta stora namn inom den svenska hip-hop scenen har kommit till Viktor och många köpte också loss produktioner till sina egna projekt.
Under 2015 så släppte Viktor sina egna produktioner “Dom som aldrig ser” samt “Dom som aldrig hör”, och nu två år senare är det alltså dags för den sista delen i trilogin om De Tre Aporna som heter “Dom som aldrig snack” som gästas av svenska storheter som Dani M, Abidaz, Rawa, Delgado, Mwuana och Rosh. 

På ett personligt plan så kämpade Viktor samtidigt under många år med sitt drogmissbruk som han efter mycket arbete tog sig igenom. Detta har såklart gjort Viktor mer produktiv och vassare på alla sätt.

Viktor Ax har jobbat med följande artister.

USA
D-12
Sean Price
Saigon
Stat Quo
King Magnetic (Army of The Pharaohs)
Block McCloud (Army of The Pharaohs)
Reef The Lost Cause (Army of The Pharaohs)
Fresh Jones
GQ Nothin Pretty
Bizarre
Adlib (Battle Axe Warriors / Ill-Roc)
Clew Rock
J.O The Last Man (The Uncanny)
Danny Diablo (aka Lord Ezec)
Frank Nitt
…among others.

JAMAICA
Mavado

SWE
Ken Ring
Dani M
Abidaz
Aleks
Rawa
Siz
Alex Ceesay
Allyawan
Labyrint
Amsie Brown
Sebbe Staxx (Kartellen)
Pato Pooh
Mwuana
Hoosam (HighWon)
Jamilla
Piraterna
Pase
Ozzy (E6)
Kristian Florea (E6)
Gee Dixon
N
Denz
Sam-E (Medina)
Rez
Enes
Samia
Chris Fada
Henry Bowers
Nordman
Anders Widmark
DeyDey
Cherrie
Lazee
Lilleman
Essa Cham
YVO
Junior Natural
TNT
Hooks
Ice
Keya
Zeki
Sam Boii
BoBo
Lokal
GLA
LöstFolk
Moncho
Vic Vem
Nayomi
Salif the 1st Black Viking (aka David Diop)
Gryot
Muhammed Faal
Alladin Ashkar
Donny Dread
Rootbound Williams
Tattarprinsen
Amer Sarsour
Hamodii
Patrizia Helander
Nube
Nano
David Gerges
Joel BB
Mabelle
Magnum Coltrane Price
…among others.

NORWAY
Jesse Jones
Castor P

KENYA
Johnny Vigeti

CHILE
Los Andelez
Nick Foo
Cabildow

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners