ANT-MAN

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Marvel. USA, 2015
Regi: Edgar Wright
I rollerna: Michael Douglas, Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll
(Disney)

BETYG: FYRA

Så var det dags att presentera nykomlingen, den minsta – ja, bokstavligen – bland hjältarna kring The Avengers. Fast i seriens värld var det ju Ant-Man som bildade Avengers (serietidningen om Ant-Man kom redan 1962).

Ant-man är ju en lite fräckare variant av Nils Karlsson Pyssling och här får vi se hur det hela startade. Den föga smarta småtjuven Scott Lang (Paul Rudd) luras till att göra ett inbrott hemma hos dr Hank Pym (Michael Douglas) som grundat företaget Pym Industries. Företaget Pym har nu tagits över av dottern Hope (Evangeline Lilly) och hennes kille Darren Cross (Corey Stoll).

Ja, det är ju en Marvel film så valuta för pengarna får man verkligen och dessutom väldigt bra extramaterial. Bland annat får man reda på en del av den röda tråd som ska genomsyra samtliga Marvel-filmer…

Skriven 2016-01-20

print

Våra samarbetspartners