CHRISTMAS NIGHT 2015, Malmö Live, Malmö den 1 december 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Daniel Ottosson
Medverkande artister: Sonja Aldén, Magnus Carlsson, Shirley Clamp

För tredje året ger sig nu en trio välkända artister sig ut på en landsomfattande turné i julens tecken. Magnus Carlsson är den enda som varit med alla tre åren och för Sonja Aldén är det andra året och Shirley Clamp är med för första året.

Kvällen inleddes med ett julifierat medley av artisternas hits så “Möt mig i Gamla Stan” blev “Möt mig vid min gran”, ja ni förstår vitsen. Sen tyckte Shirley att det fick räcka så körde de igång med klassiker både på svenska och engelska.

En del av showen tillägnades Björn o Bennys 50 år som kreativ duo – teamet hade lyckats gräva fram ett antal obskyra jullåtar där den stämningsfulla Vinterhamn lyste klarast. Ett annat (oros)moment, för Magnus o Shirley i alla fall, kretsade kring den höggravida Sonja, kommer hon att klara av showen och turnén eller blir det att ta sig så snabbt som möjligt till BB…

Arrangemangen av låtarna var ibland lite annorlunda men allt funkade även om nytolkningen av Stilla Natt fick vissa att börja mumla. Själv tycker jag att den är ok men den gamla är att föredra.

Även körsångerskan/violinisten Petra Wahlgren fick lov ta ett solonummer och lägg det namnet på minnet då hennes röst nästan eller faktiskt överglänste både Sonjas och Shirleys.

Inför andra akten hade scenen byggts om ut med bakgården och in med fyrtiotals dekoren och lite mer seriös musik där höjdpunkten var Magnus duett med Petras violin i Ave Maria. Här får Magnus verkligen visar vilken duktig sångare han faktiskt är – jag själv blev positivt överraskad. Om någon nu kunde ge honom fler vettiga låtar hade han nog kunnat kliva ur schlagerfacket ganska snabbt. Ett litet problem med andra akten var att större delen gick väldigt mycket i melankolins tecken och den enda melodin som saknades där var den fruktansvärda Christmas Shoes.

Showen avrundades med ett medley av klassiska svenska jullåtar som inte hunnits med tidigare, både seriösa och glatta.

Summa summarum så var det en väldigt underhållande show som rekommenderas till både gammal och ung. Bara en liten detalj – varför ingen julgran och mer julpyntad scen?

skriven 2015-12-01

print

Våra samarbetspartners