MALMÖS MÄKTIGASTE JULSHOW, Luftkastellet Slagthuset, Malmö den 02 december 2011

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”A Spectacular tribute to ELVIS & TOM JONES” med Ken Wegas (Elvis) och Micke ”The Voice” Larsén (Tom Jones)
Innan man blir inlotsad till matsalen/showrummet bjuds det på lite glögg och mingel i foajén. Det märks ju direkt att det är ett antal företag som lagt sin årliga julmiddag här – ja varför inte…
Väl inne i Luftkastellet hägrar julbordet. Bäst som sillen (vilken underbar sill sen!) och kallskuret avslutades äntrade en trio tjejer scenen och acapellasjöng sköna julmelodier. Varmrätterna och gottebordet med gröten gick snabbt ner innan showen startade.

Elvis drog igång showen med låtar som That’s All Right och Blue Christmas. Stilen är 68 Comback Special. Utstrålningen är väldigt mycket Elvis även mellansnacket har sydstatsläget. Efter ytterligare nån låt lämnade Elvis över scenen till sin gode kompis Tom Jones som körde igång med It’s Not Unusual och Without Love, fast tjuren från Wales lät inte speciellt walesisk…

Tom körde ett par låtar till innan Elvis åter byttes in. Denna gång iklädd den klassiska vita sparkdräkten. Bakom sig har både Elvis och Tom ett tight tiomannaband inkl en trio blåsare samt tre körtjejer (ja visst är det samma trio som sjöng under middagen).

En kul sak var att Elvis fick med sin senaste hitsingel A Little Less Conversation i setlistan, det var ju aldrig någon hit då den kom ut 1968. Elvis och Tom alternerade att underhålla i en närmare 2 timmar lång show exkl en kortare paus. Kvällens absoluta höjdpunkt kom mot slutet med en underbar American Trilogy tillsammans med en ung gospelkör.

Detta är en riktigt bra julshow med två bra sångare som jag varmt kan rekommendera.

skriven 2011-12-02

print

Våra samarbetspartners