CHRISTMAS NIGHT 2017, Malmö Live, Malmö den 19 december 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Medverkande artister:
David Lindgren
Molly Sandén
Thomas Di Leva


Jul(show) igen

Molly Sandén, David Lindgren och Thomas Di Leva drog inledningsvis igång kvällens show med Have Yourself A Merry Christmas. Sedan fick David Lindgren fantisera fritt om hur det skulle vara att vara julvärd i SVT på julafton, vilket mynnade ut i ett kul Disney-medley med favoriter från Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.

Bruten julstämning

Därefter var det lite synd att julstämningen bröts med Thomas Di Levas Vem ska jag tro på?. Men strax därefter stod jultemat i fokus igen då Lindgren påtog sig rollen som julvärd och intervjuare av sina kollegor. Fast snacket med Thomas Di Leva handlade mest om själva showens tillkomst. Duon framförde dock en mycket bra version av David Bowie & Bing Crosbys numera klassiska Peace On Earth/Little Drummer Boy.

Lindgren som konferencier

Lindgren följde sedan upp med den nya jullåten Christmas Everyday. Med den talangen som han uppvisade här i egenskap av både konferencier och sångare skulle inte jag bli överraskad om han kommer att leda Allsång på Skansen en vacker dag. Även Molly Sandén fick en pratstund i fåtöljen med Lindgren, som även fick ”ersätta” sin företrädare, i Christmas Night Magnus Carlsson i Molly Sandéns gamla jullåt Julens tid är här.

Malplacerade hits
På tal om Magnus Carlsson så axlade David Lindgren rollen som frontfigur i Christmas Night på ett väldigt bra sätt. Tyvärr så kändes Molly Sandéns nya hit Utan dig lka malplacerad som Di Levas Vem ska jag tro på?. Fast lite kul var det förstås att han framförde sin välgörenhetssingel Julens stjärna ute bland publiken. Höjdpunkten av showens första hälft var dock David Lindgrens version av O helga natt.

På pluskontot så här långt i föreställningen var fokuset på svenska jullåtar, när de väl kom. Pausen som följde blev inte allt för lång, precis lagom för lite förfriskningar och toalettbesök. Den andra akten inleddes med en Thomas Di Leva iklädd i en (nästan) helt vanlig kostym, som höll ett hyllningstal över David Bowie. Detta mynnade ut i en cover av Life on Mars. Lite senare gav sig även David Lindgren ut bland publiken och sjöng.

Borttappat jultema stör

Men för att nu gå tillbaka till det här med julstämningen. Tyvärr tenderade showen att i likhet med Julgalan helt tappa bort konceptet och bli Vintergalan istället. Att kalla showen Christmas Night kändes nästan lite fel. Mer passande hade varit En kväll med David, Tomas o Molly kring jul eller något liknande. Även scenen kändes väldigt icke-julig. Till akt 2 hade den byggts om en del, men tedde sig fortfarande stel. Ljudet i sin tur lämnade för övrigt också en hel del att önska, inte minst de höga tonerna tedde sig väldigt distade.

Mangrant svartklädda

Summa summarum får man väl säga att årets upplaga av Christmas Night tidvis bara precis nuddade vid julstämningen. Till skillnad då mot förra årets underbart juliga upplaga då Magnus Calrsson och Jessica Andersson var med och stod för det artistiska. I år var till exempel folket i bandet liksom tidvis artisterna helt klädda i svart, och hur juligt är det? Sedan kan man fråga sig hur julkul det är med en Di Leva i smoking sjungande Let It Snow Let It Snow.

Lennon och Berghagen

Sedan var det för all del ett härligt julmedley som framfördes men big-bands liknande Sinatrakopior sprider inte direkt julstämning, och var tog programbladen vägen? Missförstå mig nu inte, när väl julmusiken tog vid var det en fröjd för örat men inte för ögat. Som när Molly Sandén framförde All I Want for Christmas Is You iklädd en grå kavaj (det byttes kläder i stort sett efter varje nummer). Och vem kom på idén att baka in Lasse Berghagens Sträck ut din hand i John Lennons Merry Xmas War Is Over Okej det finns en viss logik men kom igen.

Avslutningen var logiskt ologisk då Thomas Di Leva framförde Abbas klassiska The winner takes it all. Publiken – vars medelålder i år var lite högre än tidigare år – fick dock det sista ordet eller snarare sången med att unisont framföra Triads 30 års-jubilerande Tänd ett ljus.

skriven 2017-12-19

print

Våra samarbetspartners