SVENSKA CUPEN 2015: Malmö FF – Assyriska FF, Malmö IP den 22 februari 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I förra säsongens skälvande sista timmar spelade Malmö FF borta mot IS Halmia i Svenska Cupens första omgång. De gjorde sitt jobb och avancerade till vårens gruppspel. Där lottades de mot Assyriska FF, Hudiksvalls FF och Jönköping Södra IF och fick två hemmamatcher och en borta.

Nu var det så dags för den efterlängtade hemmadebuten. Inför ett nästan fullsatt Malmö IP hälsades Assyriska FF välkomna till Svenska Cupens omgång 2 gruppspel.

Matchinramningen var den väntade – supportrarna sjöng och konstgräset lyste grönt. Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra den nyligen bortgångne MFF-legenden Calle Palmer. Spelmässigt var det samma gamla vanlig visa Malmö FF dominerade från avspark och redan i 6:e minuten var Filip Helander framme och nickade in en hörna. Det fanns i stort sett bara ett lag på planen och chanserna radades upp men målen uteblev. När bara minuter återstod av den första halvleken lyckas ändå Malmö FF göra 2-0 genom nyförvärvet Tobias Sana.

Andra halvleken kändes lite som ett sömnpiller Assyriska tilläts komma upp då och då och Robin Olsen fick i alla fall känna lite grann på bollen. I den 89:e minuten gör Malmö FF 3-0 genom det norska nyförvärvet Magnus Wolff Ekirem och vi fick höra publiken yla. Men detta var Malmö FFs match från början till slut och de 5560 i publiken fick valuta för pengarna.

Skriven: 2015-02-22

print

Våra samarbetspartners