ENDER’S GAME

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
TV-spels sci-fi. USA, 2013
Regi: Gavin Hood
I rollerna: Harrison Ford, Abigail Breslin, Ben Kingsley, Hailee Steinfeld, Asa Butterfield, Viola Davis
(Disney)

BETYG: TVÅ

En sci-fi film för den yngre generationen eller…

Ender är en en ovanligt talangfull 12-årig pojke som bor i ett framtida samhälle som styrs av militaristisk regering: En dag kallar officerarna till sig Ender och meddelar att han ska börja på en utomjordisk militärakademi. Målet för hans utbildning är att han ska leda attacken mot en myrliknande utomjordisk ras som hotar att förgöra hela mänskligheten.

Även med namn som Harrison Ford, Ben Kingsley och Viola Davis lyckas denna film baserad på en bok från 1985 kallad Ender’s spel, boken är den första delen av en serie på totalt 16 böcker (i dagsläget), aldrig riktigt lyfta. Tror mycket beror på den okarismatiske huvudperson själv… Sedan bjuds det självklart på oerhört mycket CGI, ibland nästan för mycket.

Bland extramaterialet hittar man ingenting – synd…

Skriven 2014-03-15

print

Våra samarbetspartners