JAMIE MEYER, Good Night To Be Young (JME Music)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jamie Meyer? Vem sjutton är nu det? Om jag säger att han kom trea i Popstars 2002 kanske ett ljus går upp. Därefter släppte han ett hyfsat framgångsrikt album innan han försvann in i obskyritetens kammare. Han förblev dock vid sin så kallade läst, och nu är det vad jag förstår dags för skapelse nummer tre att se dagens ljus. Good Night To Be Young är titeln på verket, som fortsätter på den inslagna vägen. Vi talar alltså om radiovänlig rock där släktskapet till såväl Bryan Adams och Eddie Money som John Mellencamp och kanske till och med Tom Petty är uppenbart. Vidare verkar Meyer av allt att döma ha en ”soft spot” för countrysångaren Keith Urban, vilket naturligtvis också är ett plus.

Det är i alla fall de associationer man får, och så här ett decennium efter genombrottet i tv-talangtävlingen skäms hans hans alster faktiskt inte alls för sig vid en jämförelse med dessa förebilder(?). Personligheten är tydligare utmejslad och låtsnickeriet ter sig förvånansvärt gediget efter några lyssningar. Sedan kanske han inte har den där riktigt starka stjärnkvaliteten än, men ingen kan förneka att det här är ett gott hantverk inom den typiskt amerikanska mogenrocken. Det är alltså bara fullt logiskt att Meyer numera har sina bopålar i Los Angeles.

Skriven 2012-05-22

print

Våra samarbetspartners