ACE YOUNG, Ace Young (Fontana – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är lika bra att säga det på en gång. Jag vet inte ett jota om den här killen, men min kompis och tillika fingertoppskänslige skivhandlare lade undan detta (import)alster på chans till mig, och det gjorde han ju rätt i. Bara det faktum att demonlåtskrivaren Desmond Child (Cher, Bon Jovi, Alice Cooper) agerat exekutiv producent räckte för att nyfikenheten skulle slå rot.

Fast ärligt talat trodde jag väl att det skulle dofta mer FM med allt vad det innebär av snygga gitarriff och feta klaviaturmattor kring anrättningen, men istället finns här både svängiga grooves och soulstänkskrydda istället.

Tänk Robbie Nevil i skön harmoni med Richard Marx, så förstår ni vad jag menar. Åtminstone i spår som Addicted och Where Will You Go.

Young Money sneglar dock mest på Maroon 5:s mest funky ögonblick. Också blir lite kvalitetsstämplad boybandfeeling också i balladerna. Diane Warren-signerade You Redeem Me och How You Gonna Spend Your Life skulle utan vidare passa dagens vuxna Backstreet Boys Vilket inte är så konstigt eftersom svenskarna Andreas Carlsson och Kalle Engström också varit involverade i projektet.

Som helhet en riktig skön balsamerande lyssnarplatta, således. Men faktiskt även en av årets största överraskningar i sin genre hittills.

Skriven 2008-07-31

print

Våra samarbetspartners