LARS KEPLER, Paganinikontraktet (Albert Bonniers Förlag)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags för uppföljaren till en av förra årets mest omtalade svenska roman, HYPNOTISÖREN.

I PAGANINIKONTRAKTET får vi åter stifta bekantskapen med kriminalkommisarie Jonna Linna. Denna gång får han i uppdrag att tillsammans med SÄPOs Saga Bauer att leta rätt på den försvunna fredsaktivisten Penelope Fernandez som visar sig ha yrkesmördare efter sig. Som sig bör har boken en relativ hög bodycount och ett par bistories varav den mest intressanta är den röda tråden om fioler använda av virtuosen Paganini.

Internationella vapenaffärer är det genomgående temat i denna story som känns tunnare och mer påskyndad än dess föregångare. Det späs på med en hel del politisk propaganda och vinklingen känns lite för uppenbar och det gynnar definitivt inte boken.

Jag gillade verkligen HYPNOTISÖREN men PAGANINIKONTRAKTET är inget jag kan rekommendera.

skriven 2010-08-30

print

Våra samarbetspartners