LINDA STRÖM, Utan Skyddsnät, utan Gud (Promising Records/Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Alla som inte hört talas om Linda Ström behöver inte vara ledsna. Hittills är hon mest känd som medlem i countrygruppen Cookies ‘n Beans, som medverkade i Melodifestivalen med låten What If förra året.

Denna solodebut är dock något helt annat. Eller något ditåt. För en och annan countryinfluens figurerar såklart här och där, som i till exempel öppningsspåret Hoppas. Men för övrigt sprider sig Ström över ett tämligen brett spektra. Ingen väg ut bär sin gammaldags soulkänsla med heder, personliga favoriten Mexiko skulle kunna vara något Chris Isaak gjort, Du är mitt uppdrag är singer/songwriting i valstakt osv.

Ändå är det här en väl sammanhållen platta som står för sitt fullvuxna uttryck hela vägen. Ska man försöka beskriva Ström skulle man kunna säga att hon framstår som en Sophie Zelmani som sjunger ut eller en Anna Stadling helt i avsaknad av bredbenta rocktendenser. Och det är bara konstatera att jag gillar henne. Hennes röst har djup, värme, är stark och berör samtidigt som låtmaterialet överlag håller hög klass. Vi talar helt klart årets första svenska utropstecken här.

Skriven 2010-02-18

print

Våra samarbetspartners