RAMMSTEIN, Liebe Ist Für Alle Da (Universal)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Rammstein slutar aldrig att chockera. När alla coola hiphopare visar lite tuttar, bling-blings och juckande underliv slår Rammstein till med att släppa videon till Pussy på en porrsite. En fyra minuter lång porrfilm med påsättning, utlösningar och närbilder… Och vi kan tacka Jonas Åkerlund för produktionen av denna video. Herr Åkerlund har ju bland annat producerat videos till både Madonna och blackmetalbandet Satyricon. (kolla in videon till den sistnämnda.)

Men det var ju musiken på skivan jag skulle skriva om. Naturligtvis är det tunga gitarrsoundet väldigt dominerande. Vi kan tacka Jacob Hellner från Stockholm för detta som även står för Clawfingers brutala gitarrsound. Dom elva spåren är ganska så typiska för Rammstein så någon våldsam utveckling sen förra plattan är det inte. Några lite lugnare spår som Frühling in Paris och Roter Sand bryter av och den högklassiga produktionen kan man inte klaga på. Wiener Blut börjar lite försiktigt och sprött men övergår i brutalt mangel. Till Lindemans sång ligger så nära i ljudbilden att det känns som han ska bita en i örat när man lyssnar med hörlurar. Snygga synthmattor och körer är det naturligtvis.

Om det är några av spåren som höjer sig så är det naturligtvis Pussy och Ich tu dir Weh som precis har släppts på video. Ingen porr men en brutal underton i videon. Mycket svart. Även öppningsspåret Rammlied med skräckfilmsintro är grym.

Och ni alla snåljåparna som laddar ner skivan missar mycket. Omslaget i deluxversionen (2-cd) har väldigt laddade bilder. Men det är inte allt………

Nu har dessutom Rammstein släppt den ultimata superduperdeluxboxen!!! En stor låda innehållandes 6 dildos (avgjutningar av bandmedlemmarnas organ) samt glidmedel och handbojor. Samt en specialversion av albumet. Hur ska dom toppa detta??

Skivan är absolut köpvärd!

Skriven 2010-01-10

print

Våra samarbetspartners