WOLVERINE barnförbjuden trots allt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jag trodde att Fox skulle få rätt, men icke – X-MEN ORIGINS: WOLVERINE tvingas behålla 15-årsgränsen. Mystiskt. Ska vi ha en biografbyrå som bestämmer åldersgränser, måste det finnas en linje i deras beslut, vilket det inte gör nu.

Detta pressmeddelande kom alldeles nyss från 20th Century-Fox:

Pressmeddelande 2009-04-30

**********************************************************
WOLVERINES VASSA KLOR FÖR MYCKET FÖR KAMMARRÄTTEN
**********************************************************

Kammarrätten i Stockholm beslutade idag att gå på censurens linje och låta 15-årsgränsen på X-MEN: ORIGINS WOLVERINE kvarstå. Twentieth Century Fox, Sweden överklagade tidigare i veckan censurens beslut till Kammarrätten men överklagan har nu nekats.

– Vi accepterar självfallet utslaget från Kammarrätten men beklagar samtidigt att en stor del av X-Men-seriens mest hängivna fans nu utestängs från att se filmen på bio. Beslutet kommer med största sannolikhet öka den illegala nedladdningen av filmen bland de yngre, säger Twentieth Century Fox, Swedens VD Hansi Mandoki.

X-MEN ORIGINS: WOLVERINE får premiär på biografer över hela landet den 1 maj.

Skriven 2009-04-30

print

Våra samarbetspartners