THE SECRETS WE KEEP, FUNHOUSE och THE GODFATHER CODA bland januari månads DVD-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Woody Harrelson går vilse i London, Nicolas Cage försvarar jorden mot utomjordingar med hjälp av jiu jitsu och Elisabeth Moss lämnar Gilead för att skriva en skräckroman. Det där var en snabb summering av Lost in London, Jiu Jitsu och Shirley. Ett axplock av januari månads nyheter på DVD, BD och VOD.

Noomi och Joel i samma film

Svenskt blir det i Rymdresan. Robert Gustafsson ger sig ut i rymden i ett äventyr baserat på en barnbok av den verklige astronauten Christer Fuglesang. En annan svensk kändis syns i dokumentärfilmen Greta – en film som nästan blev nominerad till att kunna bli Oscarsnominerad … och därmed hamna på listan med de filmer som tävlar om att vinna en Oscar för bästa internationella film. Några kända svenskar, Noomi Rapace och Joel Kinnaman, dyker upp i thrillern The Secrets We Keep.

Peter Pan och Alice i Underlandet som syskon

När man kommer till vägs ände kan man alltid göra en reboot eller en prequel. Det får vi i New Mutants. Men även i Come Away – som faktiskt är en dubbel prequel, där man påstår att Peter Pan och Alice i Underlandet i själva verket var syskon. Egentligen är de inte ens skapade av samma författare – och de hade sin debut under olika sekel!

Ett annat sätt att gå vidare med gammalt material utan att inkräkta på författarnas ursprungliga intentioner är att man helt enkelt tar sitt eget material och gör det ännu maffigare … Kanske under ett jubileumsår? Så nu kan man se fram emot The Godfather Coda: The death of Michael Corleone – skapad av Francis Ford Coppola.

Detta och mycket mer under januari månad …

4 januari
Lost in London – Njutafilms
Lost Boys – SF Studios
Jiu Jitsu – NonStop Entertainment
Yung Lean: In My Head – NonStop Entertainment
Papicha – Studio S Entertainment
Servants – Njutafilms
Djuragenterna – Njutafilms

6 januari
Shirley – NonStop Entertainment
Rymdresan – SF Studios

11 januari
The Godfather Coda: The death of Michael Corleone – 20th Century Fox

18 januari
The New Mutants – 20th Century Fox
After We Collided – Nordisk Film
The Secrets We Keep – SF Studios
Labyrinten – Studio S Entertainment

25 januari
Greta (I Am Greta) – TriArt Film
Funhouse – SF Studios
Come Away – Noble Entertainment

Skriven 2020-12-18

print

Våra samarbetspartners