KAPTEN STOFIL #33 (Skadeglatt Leende)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så har äntligen det kraftigt försenade nummer 33 av Kapten Stofil (vid sidan av EDVARD! den enda svenska serietidning man behöver) anlänt, prytt av en Hans Arnold-hyllning från Joakim Lindengrens hemtrevliga ateljé/redaktion/-tiki-room i Göteborg. Arnold går även igen i numrets första serie; “Bunny-flickans återkomst” – en särdeles rafflande episod (Lädernuckan utsätts för parfymindränkta môskaser och förvandlas till Kapten Stofils ärke-fiende) som tyvärr är i kortaste laget och slutar när det är som mest spännande. Fortsättning följer – låt oss hoppas att det inte dröjer alltför länge. Avsnittet innehåller en sekvens där Lindengren försöker reda ut seriens tilltagande såpoperaintriger. Bra grejor.

David Nessle bidrar med en lång serie om Freud och Kafka, som får problem med detet, jaget och överjaget, som beger sig ut i Wien och lever jävel, medan Joakim Pirinien medverkar med två sidor och Johan Wanloos fyrarutorssammanfattning av Ruggero Deodato-filmen ATLANTIS INTERCEPTORS repriseras från vilken-tidning-det-nu-var. Ett par serier till har klämts in, bland dem ännu en av John Andersson (som jag ärligt talat inte kan uttala mig om), och självklart återfinns även Stupidosektionen. Den här gången har Martin Kristenson skrivit en lååång artikel om filmstjärnor, kändisar och matlagning. Martin, dina artiklar måste samlas i en bok! Oavsett ämne känns dessa artiklar nästan alltid som sista ordet.

skriven 2009-04-01

print

Våra samarbetspartners