JOHN MELLENCAMP, Life, Death, Love And Freedom (Hear Music)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I drygt trettio år har John Mellencamp släppt skivor, och någonstans var det väl förutbestämt att han skulle lugna ner sig på allvar. Ändå var jag inte riktigt beredd på det här. Inte för att sångarens musikaliska inriktning förändrats nämnvärt. Hans alster är alltjämt planerade djupt i heartlandmyllan. Men frågan är om han någonsin låtit så här avskalad och gubbig. Det sistnämnda sägs utan någon som helst värdering, men helt klart är att producenten T-Bone Burnetts ljudbild är precis så organisk som man kan förvänta sig av något som bär hans signatur.

Som vanligt låter det här precis så gediget som man kan begära från en sådan här veteran. Men ändå, jag saknar lite av gamla tiders energi och kaxighet. Det vilar oftast mer singer songwriter än lantlig heartlandrock över anrättningen, vilket onekligen känns lite trist. Spår som A Ride Back Home och Troubled Land minner om gamla tider, men annars sitter man snopet och längtar tillbaka till en tid då albumen bar titlar som Nothing Matters And What If It Did, American Fool, Lonesome Jubilee och Human Wheel.

Skriven 2008-08-30

print

Våra samarbetspartners