ICE AGES, Buried Silence (Napalm Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Och vad tusan är detta??

Österrikaren Richard Lederers enmansband släpper album nummer tre under namnet ICE AGES. Kall metallisk musik i den lagom dystra stilen Melodic Industrial Darkwave. Inget man dansar och blir glad till men det behöver man inte alltid vara. Distad mässande sång utan någon som helst inlevelse. Musiken är faktiskt ganska sorglig. Fast det är ju förstås det han vill uppnå.

Men har snubben några influenser?? Jag tycker mig höra både tysk 70-talskrautrock (Cluster, Harmonia, Kraftwerk) och en hel del 80-tals synt över det. Lyssna på John Foxx soloplattor (sångaren i första uppsättningen av Ultravox innan dom slog igenom med Vienna) så förstår ni vad jag menar. Och han har säkert Gary Numanplattor i garderoben…….

Som sagt, det är väldigt hårda syntljud och metalliska trummaskiner. Mjukvaruprogrammet ”Reaktor” är vad han använder till att skapa denna musik. Så vi pratar om rejält feta synthljud.

Jaha, är det en bra skiva då? Den är faktiskt ganska ok. Efter några lyssningar blir den lagom småmysig och musiken blir faktiskt lite varmare. Sätt på skivan och kryp ner i soffan med en filt över dig. Gärna en dag när regnet öser ner.

Absolut ospelbar på en solig strand………..

Skriven 2008-08-25

print

Våra samarbetspartners