INSENSE, The Silent Epidemic (Black Balloon Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med influenser av bland annat Pantera och Meshuggah förstår ni kanske vad detta är för musik. Udda rytmiseringar och skumma trumtakter gör musiken intressant och med aggressiv sång och köttiga gitarrer svänger det ganska bra i många av spåren. Några av numren som höjer sig över mängden är The worst is yet to come och titelspåret A silent Epidemic som börjar snällt men vänder till något väldigt brutalt.

Öppningsspåret innehåller lite ”snäll” sång och det är synd att dom inte varierar sig med detta på fler låtar. Tyvärr blir den aggressiva sången i längden ganska tröttsam.
Produktionen låter däremot bra och tajt. Inget att anmärka på. Lyssning i hörlurar rekommenderas.

För att vara ett norskt band är dom ganska udda med att spela den här sortens musik. Vet inte om det är till deras fördel då det finns en hel del band som låter ungefär likadant. Kan tänka mig att det är rejält röj på publiken när dom spelar live. Musiken inbjuder definitivt till att hoppa omkring.

Så hoppa iväg till din skivaffär o köp den!

Skriven 2007-05-01

print

Våra samarbetspartners