TIGER ARMY, KB Malmö den 11 apr 2008

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lokala The Camtwisters med Kalle Metz bakom micken öppnade kvällen i ett tufft och snabbt rockabillytempo. Därmed sattes tonen för resten av kvällen. Kalle och hans mic fick publiken att tända till och gjorde det grundläggande jobbet för amerikanska Tiger Army.

Tiger Army inledde som sig bör, som de gjort på samtliga skivor och spelningar, med ”Prelude (Tiger Army Never Die)” och publiken var med på noterna direkt. Publiken ja den var väl inte något svärmorsdrömskt utan liknade mer besökare till en tatueringsmässa. Tatueringar och piercing verkar var ett måste för fansen av den nya Rockabilly-kulturen som Stray Cats var med o startade i början av 80-talet. Tiger Army tillhör mer stilen Punkabilly.

En liten paradox är ju att Tiger Army äntrade scenen till tonerna av Hank Williams (eller någon annan country legend). Tiger Army körde det bästa från sina hittills fyra studioalbum en salig blandning av speedmetal och smäktande countrytoner i ca 1,5 timme. Bland låtarna hördes ”In The Orchard”, ”Cupid’s Victim”, “Rose In the Devil’s Garden”, ”Santa Carla Twilight”, “True Romance” och ”F.T.W.”. Under ett av extranummerna hoppade en av roddarna i på steelguitar. Konserten avslutades med ”Never Die”.

Skriven 2008-04-11

print

Våra samarbetspartners