AFTER FOREVER, After Forever (Nuclear Blast/Sound Pollution)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det börjar bli många band som blandar vacker kvinnosång och growl. Emellanåt kan det vara svårt att skilja dom åt… After Forevers nya platta har en lagom blandning av poppiga refränger, tunga gitarrer, körer och syntar. Inget man går i taket av men inget man heller sliter ut ur cd-spelaren och gömmer i källaren.

Detta är deras femte platta och naturligtvis har dom snäppt upp arrangemang och produktion. Skivan är stilmässigt en blandning av de tidigare albumen. Skivan gästas av storheter som Doro Pesch och Jeff Waters från Annihilator.

Musikstilen är väl närmast en blandning mellan symfonisk metal med lite stänk av deathmetal och doom. Det blir svårare och svårare att kategorisera band nuförtiden men fördelen med detta måste ju vara att skivorna har så mycket i sig att dom blir mera varierade.

Bland dom intressantare låtarna på skivan kan jag nämna Discords om direkt börjar med en duett mellan ”beauty/beast” sången. Orkestern låter verkligen maffig. Evoke med sitt synt-intro och Floor Jansens sång skulle kunna bli en radiohit precis som Energise Me med sin starka refräng. Bland dom tyngre (allting är relativt) låtarna tycker jag att Withering Time och De-Energized höjer sig bland mängden.

Tack vare Floor Jansens vackra stämma kan man spela denna skiva på dom flesta tillställningar utan att bli utslängd.

Skriven 2007-08-14

print

Våra samarbetspartners