SONIC SYNDICATE, Only Inhuman (Nuclear Blast)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ett svenskt sexmannaband bestående av tre syskon och med influenser av InFlames, Children of Bodum och Arch Enemy kan inte vara helt fel. Och det låter riktigt bra. Snygga melodier och brutala passager avlöser varandra i en aldrig sinande ström. Den här plattan släpps på Nuclear Blast och är deras andra fullängdare. Deras första platta Eden Fire släpptes 2005.

Från det nya albumet är det låten Enclave är släpps som första singel. En lugnare låt med vackert piano och envis melodi. Annars är det högenergiska låtar som avlöser varandra. Låtar som Denied och titellåten Only Inhuman växer till något riktigt bra efter några lyssningar. Bra arrangerad sång med vrål/ren sång gör att låtarna känns mer dynamiska. Musikaliskt låter det mycket tajt och produktionen är alldeles lysande.

Har tyvärr inte haft möjlighet att se detta unga band live, men kan dom framföra den här skivan live och få det till att svänga kommer är det absolut läge för headbanging.

Kolla in deras hemsida för mer info om spelningar då dom gör en mindre promoturné i samband med släppet av deras nya platta.

Skriven 2007-03-31

print

Våra samarbetspartners