CANDLEMASS, King of the Grey Islands (Nuclear Blast)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jaha, en ny sångare. Efter att Messiah Marcolin hoppat av kunde ju vad som helst hända. Men det här låter bra. Nya sångaren Robert Lowe fixar sången och sjunger med intensitet och känsla. Låter som han aldrig gjort något annat. Även om dom vill ligga i kategorin ”Doom Metal” tycker jag att låter mycket hederlig gammal hårdrock över det här.

Detta är tungt med ändå väldigt lättlyssnat och efter några lyssningar så är det ett flertal låtar som fastnar i mitt huvud. Albumet innehåller 10 spår och ska man välja ut någon så är det Devil Seed med sina tydliga Sabbath-influenser. Clearsight är ett annat spår som inbjuder till headbanging. Fast långsam sådan.

Köp skivan och lyssna på den många gånger. Det håller den för.

Skriven 2007-05-06

print

Våra samarbetspartners