NIGHTMARE, The Dominion Gate (Candlelight Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fransk progressiv powermetal. Ja, det låter inte alls illa. Sångaren låter emellanåt som Ronnie James Dio men det är inte illa menat. Dubbelpedalerna smattrar på i låtarna som är fyllda av många tema- och tempoväxlingar. Mycket ylande gitarrer, tunga riff och solon som avlöser varandra. När jag tänker efter är det mycket av det mesta. Dom här killarna vill allt.

Kvinnlig sång på några låtar i kombination med den ganska omväxlande musiken gör det hela till en trevlig lyssning.

Vackert arrangerade körer och massiva synthmattor gör det hela väldigt episkt. Även lite growl finns med. Är det för att locka lite lyssnare av brutalare musik? Man får ge skivan några lyssningar men sen är det bara till att tralla med i låtarna.

Eller något ditåt……

Skriven 2007-05-01

print

Våra samarbetspartners