TEMAKVÄLL, Teater Terrier, Malmö den 23 februari 2007

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Spelas den 23 februari, 2, 9 samt 16 mars.
Foajéscenen, Teater Terrier.
Medverkande: Ellen Spens (performance), Janina Frank (konstmusik), Miss Mimi, Little Death med flera
Mer info

Teater Terrier bjuder på koncept, performance och klubbkultur i temakväll

Vad får man om man mal ner lite klubbkultur, en näve intim teater, en skopa koncepttänkande från performance-burken, bjuder in några konstnärer och kryddar det hela med lite slump? Hos Teater Terrier får man en fredagskväll som inte liknar något annat.

På inbjudan och flyers uppmanades besökarna att klä ut sig, vilket det stora flertalet även hörsammat, varpå tillställningen lyftes till en helt annan dimension. Vem som var del av evenemanget och vem som var besökare var under kvällen finurligt diffust.

– I samtida teater är det inte självklart att gestaltningen sker där framme på scenen, berättar Teater Terriers Anders Carlsson.

Som besökare var man del av kvällens alla happenings snarare än en stilla betraktare. Spontana sångnummer avlöste varandra. Eldsprutare och poeter intog på löpande band diverse delar av lokalen, och slutligen gav det malmöbaserade bandet Miss Mimi en lustfylld konsert iförda öststatsmundering.

Från att Malmös teater- och kulturliv på 80 talet lite förenklat var begränsat till dåvarande Stadsteatern samt Pildammsteaterns sommarbuskis, är staden nu via Ensambleteaterns omdaning på 90-talet, stimulerat oöverblickbar och stor nog för mötesplatser och evenemang av detta slag.

Under fem fredagar under våren kommer Teater Terriers lokaler på Norra Vallgatan i Malmö att fortsätta samla Malmös festsugna kulturarbetare till temakvällar av detta slag.
I sin nyrenoverade foajé vill Teater Terrier skapa en scen för ett undersökande i scenkonstens utmarker, där publiken, fest, poesi, teater, performance och musikaliskt gestaltande kan mötas och tillsammans leka fram nya kombinationer.

Det är ett utmärkt alternativ för den kulturintresserade som inte vill låsa in sig i en mörk teaterlokal på fredagskvällen, och som samtidigt tröttnat på slentrianmässigt och stökigt barsittande.

Med en känsla av kultursalong från någon av världens större städer fortsätter Teater Terrier effektivt att gå i bräschen för utvecklingen av scenkonst samt som odiskutabel samlingsplats för Malmös unga kulturelit.

skriven 2007-03-07

print

Våra samarbetspartners