LOU GRAMM, Ready Or Not (Atlantic/Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det här var skivan Lou Gramm gjorde i breaket mellan två av Foreigners mest framgångsrika album Agent Provocateur och Inside Information. Vid det laget hade samarbetet mellan sångaren Gramm och gitarristen Mick Jones börjat knaka i fogarna. För slickat och överlag för mycket klaviaturer i mixen tyckte den förstnämnde om den dåvarande inriktningen.

Det var i ljuset av detta Gramm gjorde Ready Or Not (1987), och visst märks det att vokalisten ville något annat. Klaviaturerna sitter i baksätet här. Istället är sången och gitarrerna i förgrunden, men och det här är ett stort men. Det är likt förbannat FM-rock vi talar om, och det är ruskigt stark och bra sådan. Rösten är påtaglig, intensiv och utlevande på ett sätt som är omöjligt att värja sig mot samtidigt som melodierna aldrig sviktar. Inledande anthems som Ready Or Not och Heartache anger tonen. Sedan fortsätter det i samma stil hela vägen. Det är egentligen svårt att framhålla några favoriter, men svepande luftigt smittande hiten Midnight Blue, Time och midtempoorienterade Until I Make You Mine är några av spår som ger upphov till den mesta AOR-euforin.

Skriven 2007-02-24

print

Våra samarbetspartners