SANDRA, Paintings In Yellow (Virgin)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Paintings In Yellow (1990) var Sandras fjärde album och det första utan låtskrivaren Hubert Kahs medverkan. Detta ledde oundvikligen till att sångerskans make Michael Cretu – som även ligger bakom Enigma – fick mer inflytande på helheten. Detta märks tydligt på produktionen, som här begåvats med fler grooves och drömlika stämningar i det maskinorienterade musiklandskapet. Man känner igen hans knep om man säger så. Vilket i och för sig är okay. Synd bara att materialet haltar onödigt mycket här och var.

Men det är klart att det hela ter sig välbekant. Kvinnan som fick en megahit med debutsingeln Maria Magdalena förnekar sig inte. Förstasingeln Hiroshima och spröda balladen One More Night är alltjämt softballader med rymd och känsla medan Johnny Wanna Live är en ganska skön midtempo-bagatell. Dessutom är jag faktiskt rätt svag för Sandras småbarnsliga röst. Dock är det lätt att tycka att Cretus sound ter sig mer än lovligt daterat idag sjutton år senare. Men å andra sidan är det nog därför man åtminstone till viss del köper det också. Det här är nämligen definitivt popmusik av sin tid.

Skriven 2007-01-28

print

Våra samarbetspartners