AMERICA, Perspective (Capitol/EMI)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

America var folkrocktrion (sedermera duon) som Sir George Martin tog under sina vingars beskydd och producerade en räcka plattor åt på sjuttiotalet. Årtiondet därpå genomgick bandet en musikalisk förändring som innebar att den organiska ljudbilden både blev större och mer västkustorienterad. I början gick ansiktslyftningen hem. 1982 års View From A Ground var en oemotståndlig sångsamling som inkluderade brottarhiten You Can Do Magic som bonus.

Perspective från 1984 – som nu remastrats – var årtiondets fjärde album och vid det laget hade folk tröttnat. Floppen var ett faktum, vilket var synd. För låtmässigt är det här nästan lika starkt – lyssna bara på gråtmilda midtempo-spåret Special Girl eller (It´s Like You) Never Left At All, produktionen av samma luftiga lyxklass som på ovannämnda View From The Ground och uppföljaren Your Move och Gerry Beckleys och Dewey Bunnells (stäm)sång lika innerlig och vacker som någonsin tidigare.

Skriven 2007-01-21

print

Våra samarbetspartners